Dette er tekstversionen af Om Smertecenter Middelfart
Klik her for at komme til den grafiske version af Om Smertecenter Middelfart

Forside - Læs op - Sitemap


Om Smertecenter Middelfart


Information om Smertecenter Middelfart

I Smertecenter Middelfart vurderer og behandler vi patienter med kroniske smertetilstande. Behandlerteamet er tværfagligt sammensat af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykologer.

Der er tale om ambulante behandlingsforløb, hvor patienten tilknyttes en fast læge, som lægger en behandlingsstrategi og løbende vurderer behovet for eventuel henvisning til teamets fysioterapeuter eller psykologer.

Behandlingen i Smertecenter Middelfart bygger på princippet om "hjælp til selvhjælp" og forudsætter således en aktiv indsats fra patienten. Dette kan f.eks. være i forhold til nedtrapning i medicin, hjemmetræning med fysioterapeutiske øvelser, daglig notering af psykologisk smertedagbog eller andre tiltag, der måtte være relevante i det enkelte tilfælde. Behandlerteamet bestræber sig på at afstemme kravene til patienten med den enkeltes ressourcer.

Behandlingsmål

Behandlingsmålene er individuelle og opstilles i forløbet af de involverede behandlere i samråd med patienten. For langt de fleste kroniske smertepatienter gør det sig imidlertid gældende, at smertefrihed er et urealistisk behandlingsmål. Den generelle målsætning for behandling er smertelindring og forbedring af den smerteramtes livskvalitet.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk