Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Hvordan gør vi med systemerne?

 

Selvbestemmelse

Tavlemøde
Det skal være nemt at gøre det rigtige…

I køkkenet arbejder vi som så mange andre i regionen med LEAN. Vi bruger blandt andet tavlemøder, som på kun 15 min, kan løse op til 5 udfordringer, der fylder for medarbejderne i det daglige arbejde. Mange flaskehalse, hvor medarbejderne venter på stab og ledelse, forsvinder når løsninger kan tages og effektueres med det samme. Værktøjet hjælper til stor selvbestemmelse og højt informationsniveau, da alle relevante personer er tilstede. Det skaber bred enighed og opbakning til beslutninger, fordi beslutningstager og mødedeltager ofte er identiske. Det skal være let at gøre det rigtige, derfor arbejder vi med LEAN i administration og produktion. Vi gør det simpelt - værsgo! 


Tidsstyring

Vi arbejder med tidsstyrring, det vil sige at vi hver dag præcist ved hvor mange minutter vi skal bruge, for at udføre dagens opgaver. På den måde kan vi altid se, hvornår der er mulighed for at arbejde med udviklingsopgaver, og hvornår man kan give medarbejderne afspadsering og ferie. På den måde har vi et rigtig godt værktøj, når vi skal tilpasse til den virkelighed vi står i lige her og nu. Det er kommet frem i flere af vores drømmeinterview, at tidsstyringen skaber ro og overblik, så vi også får tid til spændende udvikling.


Supervisorer

Jonna med grønt forklæde

Vi går hver dag ud til vores patienter i spisesituationen. Den nære kontakt giver os uvurderlig viden om, hvad de ønsker at spise. Samtidig giver besøget os mulighed for at følge op og justere forbruget med meget kort reaktionshastighed, og dermed minimerer vi madspild.

Livet som supervisorer.

Joanna fortæller: Ganske kort før jeg skulle ud på afdelingerne juleaften, modtog jeg et opkald fra en afdeling. De fortalte at de havde en lille dreng indlagt, som rigtig godt kunne tænke sig pandekager med oksekød og ikke andet. Selvfølgelig  gik jeg i gang med at lave pandekager med oksekød, når nu det var det eneste han ville have juleaften. Så for at gøre det rigtig hyggeligt for ham, så lavede jeg en tallerken med ris ala mande med en mandel i, til ham. Ja og så en lille skål med slik som mandelgave. Så kunne det blive jul, selv om den lille dreng var syg. Både faderen og personalet på afdelingen var ovenud begejstrede, for at jeg havde givet mig tid til at lave mad til ham. Han gik lige i hjertet på mig; jeg syntes det var så synd for den lille fyr. Jeg synes det er helt fantastisk at være hos patienterne, især om aftenen, hvor jeg kan gøre en lille særlig indsats for den enkelte. 

 


Uddannelse

Elever i gryden

Vi vil uddanne Danmarks bedste studerende og elever. Derfor har vi designet vores eget uddannelsesprogram. Vi laver vandrebøger til ernæringsassistenterne og portfolio til de studerende, så forløbet er kendt fra start til slut. Vi har udviklet vores eget undervisningsprogram og lavet hjemmelavede opgaver til et spændende forløb. Vi stiller krav, vi reflekterer, vi arbejder målrettet hele tiden for at blive de bedste. Og så tilbereder vi eleverne i vores egen gryde.....


Siden er sidst opdateret 08-06-2016.
Kontakt: admtda



Sygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt