Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Hvordan gør vi med mennesket?

 

Drømmerejsen 

Vi bruger begrebet drømmerejse interview, som erstatter det mange kalder for medarbejderudviklingssamtale. Under interviewet kommer man frem til den enkeltes styrker, hvad den enkelte drømmer om at arbejde med, og hvilke områder man ønsker at udvikle på. Vi har undersøgt hvilke styrker vores koncept med drømmerejsen har for vores personale. De tre vigtigste er:

  • Personlig udvikling

  • Trykhed og tillid

  • Trivsel - godt humør
På baggrund af interviewet udarbejdes der en profilering af den enkelte medarbejder, hvorpå den enkeltes profilnavn også står. Se profil på medarbejder her

Udsagn som fortæller noget om hvad personalet har lært ved at arbejde med anerkendelse og drømmerejsen:

Erfaringskartotek: Tidsstyringen er god for at vi alle ved, hvad vi har af tid til opgaverne.

Skarpskytte: Jeg har lært utrolig meget det sidste års tid, lige fra at lave mad, diæter og til systemer. Jeg har lært meget fagligt af de erfarne kvinder. Jeg føler mig værdsat i SLB køkkenet, I kan se hvor jeg har mine styrker og I bruger dem. Folk omkring mig har troet på at jeg kan, jeg er sgu god nok.

Arbejdsbi: Jeg er blevet bedre til at tage mod til mig, når jeg ved, hvordan tingene hænger sammen. Jeg kommer med flere ideer.

Flammerose: Jeg er blevet bedre til at kæmpe for mine synspunkter, hvis jeg har en ide, så skal den indføres. Før tænkte jeg nok meget, det var ikke mit bord, det skal du ikke blande dig i. Jeg er mere en del af fællesskabet og er blevet mere åben, så jeg vil jo også gerne have indflydelse.

Inspirator: Jeg har i dag udelukkende fokus på de opgaver hvor jeg bruger mine kompetencer optimalt.

Vi arbejder styrkebaseret. Dette betyder fx. at alle arbejder præcis med det de brænder allermest for.

 


Begejstring

IndvielseKS

Vi udlever vores drømme i køkkenet, vi glædes over hinandens sejre, vi fejrer alle vores succeser i vores store fællesskab. Det skal være sjovt at gå på arbejde. Den enkeltes entusiasme og oplevelse af meningsfyldtheden, er det brændstof, der driver organisationen fremad. Vi er bl.a. begejstrede over at vores kostundersøgelse i 2014 viste at 94% af brugerne var tilfredse/meget tilfredse med madens kvalitet. Vi bliver også begejstrede når vi får positive tilbagemeldinger fra patienterne. Det kan både være igennem læserbreve eller når personalet overbringer budskabet. 

 


Læringsmiljø

Vi er i konstant bevægelse. Vi arbejder med læring på flere måder, både i produktionen, i den daglige praksis, til møder, temadage mv.  Vi prioriterer tid til de specifikke faglige temaer, både den halve time men også et  døgn hvor  køkkenet lukker, tager afsted og sætter nye mål for fremtiden.

Vi kalder det fælles bevægelse, når vi sammen ”rykker” i det multifaglige miljø.

Udviklingsdøgn 2015 bord
Plenum på udviklingsdøgn
Mad på udviklingsdøgn 2015

 


Albuerum

Køkkentrunter

Vi arbejder aktivt med vores virksomhedskultur på flere fronter. Det betyder meget for os, at der er plads og albuerum til den enkelte. Vi arbejder udfra devisen, at det er de rigtige mennesker, vi har ansat. Hvis systemerne kommer i konflikt med personerne, så er det systemerne og ikke personerne, der skal laves om på. Vi har lavet et etisk grundlag som er udgangspunkt for den måde vi er sammen på, som giver udtryk for hvordan vi ønsker at agere i den daglige praksis. Vi anerkender hinanden.

 

 


Siden er sidst opdateret 05-12-2017.
Kontakt: admtda



Sygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt