Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPatienterpilVigtig info om corona/COVID-19

Vigtig info om corona/COVID-19

På denne side har vi samlet vigtig information om coronavirus/COVID-19 til dig, som er patient eller pårørende til en patient på sygehuset.

MEDBRING MUNDBIND

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle patienter og pårørende medbringer mundbind på sygehuset. Mundbindet skal bruges ved undersøgelse og pleje- og behandlingssituationer, hvor der ikke kan holdes mere end 1-2 meters afstand. Spørg personalet, hvis du er i tvivl. 

 

Du skal også bruge mundbind, når du skal testes ved et af vores testcentre. Du skal have mundbindet på, fra du tager hjemmefra. Du kan læse mere om testcentrene lidt længere nede på denne side.


PÅRØRENDE på sygehuset

På grund af det stigende smittetryk indføres der fra og med mandag den 14. september en række restriktioner for besøgende på Sygehus Lillebælts sygehuse:

  • Indlagte patienter må kun modtage besøg af én fast pårørende og kun tage én fast ledsager med til konsultationer, besøg i ambulatorier eller lignende. Der er dog undtagelser for pårørende til kritisk syge, døende eller børn.
  • Er der for lidt plads i forhold til afstandskravet, kan den faste pårørende stadig blive bedt om at vente udenfor.

Restriktionerne gælder, indtil andet bliver meldt ud. Situationen udvikler sig hele tiden, så hold øje her på siden.

 

Det er stadig vigtigt, at du som pårørende beskytter dig selv og andre ved at holde afstand og vaske/spritte hænder ofte. Der kan også være nogle steder, hvor besøgende kan blive bedt om at vente udenfor. F.eks kan man ikke være mange mennesker på en lille stue, når man samtidig skal holde afstand til en sårbar patient.

 

Hvis du har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med en smittet, må du IKKE gå ind på sygehuset. Så skal du i stedet kontakte din egen læge.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingen, som du skal besøge.

Vi håber på jeres forståelse.


 

TEST - borgere uden symptomer og borgere med milde symptomer

 

Mandag den 26. oktober åbner det nye testcenter i Kolding på adressen Kokbjerg 1A, 6000 Kolding.

Her skal du følge anvisningen på skiltene, når du ankommer. Hvis du ikke har symptomer skal du ind af indgangen, hvor der står 'Indgang borgere uden symptomer'.

Hvis du har symptomer skal du gå ind af indgangen, hvor der står 'Indgang borgere med symptomer'.

Du skal have dit sundhedskort klar og følge anvisningen på skiltene indenfor.

 

Fra mandag den 26. oktober er det de borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved parkeringspladsen ved Kolding Storcenter, der i stedet skal køre til det nye indendørs testcenter.

Fra onsdag den 28. oktober vil borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved sygehuset i Kolding i stedet skulle køre til det nye testcenter på Kokbjerg. Det er blandt andre borgere med milde symptomer og dem, der skal testes forud for indlæggelse på sygehuset.

 

 

Fra den 9. november kan du også blive testet i Vejle på adressen Tysklandsvej 4.

Her gælder samme regler som i Kolding. Det vil sige, du skal følge anvisningen på skiltene, når du ankommer. Hvis du ikke har symptomer skal du ind af indgangen, hvor der står 'Indgang borgere uden symptomer'.

Hvis du har symptomer skal du gå ind af indgangen, hvor der står 'Indgang borgere med symptomer'.

Følg anvisningen på skiltene indenfor.

 

OBS! Du skal altid bære mundbind, når du skal besøge testcenteret. Du skal have mundbindet på, fra du tager hjemmefra.

 

TEST - henvisning til den fremskudte visitationsenhed

Hvis du har en henvisning til den fremskudte visitationsenhed, fordi du har symptomer på Covid-19 og behov for akut klinisk vurdering, skal du følge de røde pile, når du kommer til sygehuset.  

 

RØD Vurderingsklinik.
Du skal følge de røde pile på området, hvis du er henvist til vurderingsenheden

 

BLÅ Børn.
Du skal følge de blå pile på området, hvis det er et barn, der skal vurderes eller et barn under 2 år, der skal podes.

 


 

Undgå at coronavirus breder sig

- mød ikke op, men ring!

Hvis der er mistanke om corona (COVID-19), skal du gøre følgende:

Du må ikke møde op på hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.

Du skal i stedet ringe til din egen læge.

 

Hvis du har spørgsmål om corona-virus - se Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk eller ring til deres hotline på 72 22 74 59

 

  •  

Siden er sidst opdateret 23-10-2020.
Kontakt: Organkirurgisk Afdeling K - Svendborg SygehusSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring