Lungekræft
Kostvejledning til patienter med lungekræft
Hos patienter med lungekræft har ernæringstilstanden stor betydning for, hvordan de tåler behandlingen. Både kræftsygdommen og behandlingen påvirker patientens ernæringstilstand og appetit. Patienter i behandling for kræft står således ofte over for udfordringer og beslutninger i forhold til deres kost. Når symptomer som træthed, kvalme, madlede, appetitløshed og mundgener er fremherskende, kan det være et ømtåleligt emne, at drøfte patientens indtag af mad og drikke, og patienten kan opleve pres fra både personale og pårørende.
Beslutningshjælperen er tænkt som et redskab, der kan hjælpe patienten og sygeplejersken til at træffe det for patienten bedst mulige valg i forhold til kostvejledning.
Diagnose
Lungekræft
Fagområde
Sygepleje
Valgmuligheder
- Jeg ønsker skriftlig vejledning
- Jeg ønsker vejledning ved sygeplejerske
- Jeg ønsker vejledning ved diætist
Forberedelsesark
Nej
Udviklet af
Sygehus Lillebælt
Projektgruppe for ”Fælles beslutningstagning i onkologisk Sygepleje”
Onkologisk afdeling, Vejle
Ansvarlig
Hrønn Thorn, Klinisk Sygeplejespecialist
Version
2
Årstal
2021
Opdateres
Juni 2023
Adgang til BESLUTNINGSHJÆLPER™
Kontakt Center for Fælles Beslutningstagning: Maybritt Brunsgård Klausen
Brugere der er logget ind på et regionsnetværk kan tilgå udkast til beslutningshjælperen (pdf)
Baseret på - International Patient Decision Aid Standards (IPDAS) opfylder dette beslutningsstøtteværktøj følgende krav:
6 ud af 6 kvalificeringskrav
Dette beslutningsstøtteværktøj opfylder IPDAS kvalificeringskrav
4 ud af 5 certificeringskriterier
Medvirkende til at minimere BIAS i beslutningsstøtteværktøjet
10 ud af 13 kvalitetskriterier
Optimerer kvaliteten af beslutningsstøtteværktøjet
Ikke relevante kriterier indgår ikke i vurderingen