Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 1. kvartal 2015pilNy elektronisk patientjournal går i luften på Sygehus Lillebælt

Ny elektronisk patientjournal går i luften på Sygehus Lillebælt

I morgen den 4. marts klokken 08.00 begynder et nyt IT-kapitel på Sygehus Lillebælt, når det nye Cosmic EPJ efter halvandet års forberedelse går i drift.

Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.


Al begyndelse er svær, og derfor står IT-afdelingen også klar med hjælp, støtte og vejledning. Hver afdeling har en superbruger, som kan kendes på sin gule refleksvest, hvor der klart og tydeligt står ”superbruger på ryggen”, der er lavet en kvikguide i Infonet, og trykte eksemplarer er også at finde på alle afdelinger. Derudover er der også lavet en række hjælpevideoer, som kort viser, hvordan de mest brugte funktioner udføres. Det ligger alt sammen tilgængeligt på Cosmic-portalen.


- I IT-afdelingen er vi forventningsfulde og spændte. Vi har gjort vores yderste for at få systemet tilrettet og gjort klart til SLBs klinikere og de arbejdsprocedurer, vi har hos os. Vi ved også, at der er blevet knoklet ihærdigt i de kliniske afdelinger. Cosmic EPJ på SLB er baseret på samarbejde og engagement på alle niveauer, siger projektleder i IT-afdelingen, Aase Andreasen.

 

Samme journal i hele regionen

Sygehus Lillebælt kommer med på Cosmic EPJ som de sidste af Region Syddanmarks sygehuse, og det betyder, at der nu er det samme patientjournal-system i hele regionen. Et journal-system med væsentligt færre og enklere skabeloner, færre retningslinjer og med plads til bedre og mere ensartet dokumentation til gavn for patientsikkerheden.
- Det er en kæmpe fordel både for vores patienter og for os, at vi har det samme system i hele regionen. Vi lægger op til, at gøre det mere enkelt, end vi har gjort før. Vi skal øve os i, kun at skrive det ned, der er nødvendigt og tilstrækkeligt, siger lægelig direktør Dorthe Crüger.

 

Cosmic EPJ-projektet i tal

24 afdelinger tager Cosmic EPJ i brug på SLB
Projektet er blevet drevet af 22 lokale projektledere fra de kliniske afdelinger
332 superbrugere har deltaget i superbrugerundervisning
I alt gennemføres undervisning af 179 slutbrugerhold med ca. 2500 deltagere


Siden er sidst opdateret 18-06-2019.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring