Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 2. kvartal 2015pilTo priser uddelt for uddannelsesindsats af læger

To priser uddelt for uddannelsesindsats af læger

Sygehus Lillebælts Videreuddannelsespris blev i torsdags uddelt for fjerde år i træk. I år gik prisen på 5000 kroner til Anæstesiologisk Afdeling i Kolding, og den nye pris ”årets højdespringer” gik til Organkirurgisk Afdeling i Kolding.
 

Af Tine Glindvad Polat. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt kommunikation.

I år har Det lægelige Videreuddannelsesråd i Sygehus Lillebælt fået fem indstillinger til afdelinger, som har gjort en særlig indsats for et godt uddannelsesmiljø for læger. Administrerende direktør Dorthe Crüger uddelte både Videreuddannelsesprisen 2015 og den nye pris ”Årets højdespringer” i Overhuset i Vejle i torsdags.

Det er de uddannelseskoordinerende yngre læger, som til daglig går under forkortelsen UKYL, der indstiller afdelinger til årets vindere af Videreuddannelsesprisen. Anæstesiafdelingen i Kolding vinder, fordi de har et rigtig stort fokus på uddannelse. Reservelæge Dorte Rytter havde indstillet sin afdeling på vegne af alle de yngre læger i afdelingen og hun fik også æren af at modtage prisen. Egentlig var det meningen at den uddannelsesansvarlige overlæge, Pernille Lennert skulle modtage prisen, men hun er ude at rejse. Men rosen fik hun alligevel.

Videreuddannelsespris 2015 
Videreuddannelsesprisen 2015 blev uddelt torsdag eftermiddag i Overhuset i Vejle. Årets vinder blev Anæstesiologisk Afdeling i Kolding, som fik en check på 5000 kroner. Her stolt fremvist af reservelæge Dorte Rytter og ledende overlæge Lynge Kirkegaard. Den helt nye pris "årets højdespringer" gik til Organkirurgisk Afdeling i Kolding og den tog introlæge David Reiss Axelsen imod sammen med ledende overlæge Jan Skovdal.

- Tusind tak fordi vi vinder Videreuddannelsesprisen. Der er lagt et stort arbejde i opgraderingen af uddannelsesmiljøet på afdelingen og det skyldes ikke mindst Pernille Lennerts fantastiske indsats. Når man som introduktionslæge starter i afdelingen er der fastlagt et uddannelsesprogram, som strækker sig over to måneder, hvor man er i en slags 'mesterlære' med en anæstesisygeplejerske ved sin side, og Pernille sørger for at placere de yngre læger lige dér, hvor man har brug for at blive trænet, og vi bliver også vejledt i kompetenceudredning i forhold til at få en hoveduddannelsesstilling, sagde Dorte Rytter, da hun tog imod checken på 5000 kroner, som skal bruges til et uddannelsesrelevant arrangement i afdelingen.

Ledende overlæge Lynge Kirkegaard takkede også for prisen:

- Vi er rigtig glade og stolte for at få prisen. Det er ikke noget ’oneman-show’, og det særlige hos os er det tværfaglige samarbejde mellem læger og sygeplejersker, som giver god forståelse og indsigt i hinandens områder.

Årets højdespringer

Prisen ”Årets højdespringer” blev uddelt for første gang i år, og gik til Organkirurgisk Afdeling i Kolding, som har kæmpet med et dårligt ry som uddannelsessted. For halvandet år siden fik afdelingen inspektorbesøg, som gjorde det klart, at der var plads til forbedring. Dét har afdelingen i dén grad taget til sig. For ved det seneste inspektorbesøg i afdelingen, havde de rykket sig i positiv retning på intet mindre end otte ud af 15 punkter.

- Det er dejligt at få anerkendelse for, at vi har rykket os i positiv retning. Vi har sat tid af til undervisning hver fredag og der er indført ”5 faglige minutter” to gange om ugen på vores morgenkonference og der er kommet fokus og tid til uddannelsessamtaler, sagde ledende overlæge Jan Skovdal.

Det var reservelæge David Reiss Axelsen som havde nomineret sin afdeling:

- Vi er ikke i mål endnu. Der er stadig plads til forbedringer, og vi arbejder på at gøre Organkirurgisk Afdeling i Kolding, til et endnu mere attraktivt uddannelsessted. Men den store indsats, som vores uddannelsesansvarlige, afdelingslæge Camilla Nielsen og reservelæge Jonas Sandberg Jensen har leveret, fortjener en stor belønning, lød det i David Reiss Axelsens indstilling.


Siden er sidst opdateret 30-06-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring