Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 3. kvartal 2015pilNy chefterapeut fra Belfast fandt kærligheden i Ringkøbing

Ny chefterapeut fra Belfast fandt kærligheden i Ringkøbing

Den nye chefterapeut i Terapiafdelingen på Kolding Sygehus, Deirdre Mary Toft, bliver chef for 40 fysio- og ergoterapeuter. Hun sætter en ære i selv at tage uniform på og komme med ud og se, hvordan tingene foregår.


Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.

Deirdre Mary Toft


Navnet på døren afslører, at Deirdre Mary Toft ikke er født og opvokset i den hjemlige, danske andedam. Og når hun taler, kan man også høre den irske accent, i hendes ellers perfekte dansk.

Den nye chefterapeut i Terapiafdelingen på Kolding Sygehus er født og opvokset i Belfast i Nordirland. Hendes barndom og ungdom var præget af alle de uroligheder og konflikter, som foregik i landet fra 1968 og 30 år frem. Da hun som 22-årig var færdiguddannet som fysioterapeut, var der ikke arbejde at få i Nordirland og Deirdre flyttede til London, hvor hun kom til at dele en lejlighed med en dansk sygeplejerske.

- Jeg overvejede kraftigt at flytte til Australien på det tidspunkt. Jeg vidste intet om Danmark, men jeg blev inviteret med min bofælle hjem til hendes familie i Ringkøbing i påskeferien 1987. Dér mødte jeg min mand og et halvt år efter flyttede jeg til Ringkøbing, hvor jeg nu har boet i 28 år, fortæller Deirdre.


Ud i huset og se, hvad der sker

Deirdre fandt hurtigt ind på ledervejen og har haft lederjobs i 20 år. Først som overfysioterapeut på Ringkøbing Sygehus fra 1995 til 2007 og siden 2008 som ledende fysioterapeut på Hospitalsenheden Vest i Herning. Hun har lige færdiggjort en masteruddannelse i offentlig ledelse, og glæder sig til at alle de nye udfordringer. Hun er meget ydmyg overfor at træde ind et job, hvor forgængeren sad ved roret i 23 år.

- Der er rigtig meget goodwill i Terapiafdelingen i Kolding, som jeg selvfølgelig ikke skal ødelægge, og jeg kommer med en ydmyghed og en vilje til at lytte til de medarbejdere, som har al ekspertisen her. Jeg vil med dem ud i huset og rundt på afdelingerne, for at se, hvad de laver. Samarbejdet på tværs er helt essentielt og der er et fint grundlag for samarbejdet med IPLS (interProfessionelLæringSamarbejde), som jeg har hørt kører godt, siger Deirdre Mary Toft.


Plejer skal begraves

Som leder har Deirdre på sine tidligere arbejdspladser forsøgt at begrave ’plejer’, og som ny leder på Sygehus Lillebælt, vil hun bruge de første måneder på, at lægge mærke til, om der er nogle ting, som måske kan gøres smartere eller på nye måder.
- Jeg kommer måske til at udfordre nogle af vores samarbejdspartnere på nogle opgaver, som jeg mener ligger mere naturligt i Terapiafdelingen. Og en ny struktur og med et snart færdigt nyt byggeri, skal vi også se på, og nogle af vores arbejdsgange skal passes til, siger Deirdre Mary Toft.


Fakta om Deidre:
Deirdre Mary Toft er 53 år.
Hun fejrede sølvbryllup sidste år og har to døtre på 25 og 20 år.
Hun holder sig i form med løbeture fire-fem gange om ugen.

 


Siden er sidst opdateret 25-08-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring