Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 3. kvartal 2015pilHåndTryg er designet så spritten er lige ved hånden

HåndTryg er designet så spritten er lige ved hånden

Det første OPI-projekt på Sygehus Lillebælt, en transportabel spritbeholder, designet og udviklet af designer Hân Pham, er indstillet til en attraktiv designpris, Index Award – Design to improve life. Det hele startede dog i Kolding.


Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.


Den er lille og gul og ligner en hånd. Den har fået navnet HåndTryg, fordi den indeholder det vigtige sprit, som er med til, at sygehuspersonale holder en god håndhygiejne, og samtidig er transportabel. Den bærbare spritbeholder er designet og udviklet af designer Hân Pham, som er uddannet designer fra Designskolen i Kolding, har tidligere samarbejdet med flere afdelinger på Kolding Sygehus om andre projekter.

HåndTryg patientnært
Den bærbare spritbeholder HåndTryg er blevet afprøvet blandt personalet på Børneafdelingen i Kolding.


Idéen til HåndTryg fik hun i 2008, og Trygfonden syntes så godt om tanken at de støttede med to en halv million. Prototypen har hun samarbejdet med afdelinger på Herlev Hospital om, og siden har både Børneafdelingen og Medicinsk Afdeling på Kolding Sygehus været testafdelinger.

- Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med personalet og fået uvurderlig feedback fra dem, fortæller Hân Pham.
Hun går spændt og venter på, at det skal blive torsdag, for der udløses spændingen om, hvilke fem projekter, som vinder hver 100.000 euro i designkonkurrencen Index Award 2015, som bliver uddelt torsdag d. 27. august.

- Jeg er selvfølgelig meget spændt, og håber jeg vinder. Men mit mål var, at få Håndtryg sat i produktion og det er den nu. Jeg forventer at den kommer i handlen i løbet af 2016, og det er overvældende så stor interesse, der er for den, fortæller Hân Pham.
Det har været et mål for den selvstændige designer, at HåndTryg skulle producere i Danmark og det er også lykkedes.

Designer Han Pham

Kliniske test i efteråret

I løbet af efteråret skal HåndTryg testes klinisk og videnskabeligt og af forskellige faggrupper. Udover Herlev, OUH og Svendborg skal den også testes på to afdelinger på Sygehus Lillebælt.

- Vi tester produktet fra uge 43-48 på både kvalitet og hygiejne. Hvordan er personalets oplevelse af at bruge den her spritbeholder i forhold til de spritbeholdere, vi ellers har. Vores Hygiejneenhed tester den kliniske del af det – om spritten bliver fordelt godt nok, forklarer tovholder Ann Mathilde Furrer.
Alle formalia er på plads i forhold til et offentligt/privat innovationsprojekt, hvor der skal være en kontrakt og at teste produktet efter bestemte paradigmer, så sygehuset efterfølgende har mulighed for at købe produktet, hvis de vil.
Følg med på Sygehus Lillebælts facebookside på torsdag, hvor vi kipper med flaget for Hân Pham og Håndtryg, hvis den vinder designprisen.
 

 

HåndTryg


Siden er sidst opdateret 25-08-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring