Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

NY MR-scanner leverer skånsom diagnostik

Alle krydsede fingre og så spændte til, da Røntgenafdelingen i Kolding tirsdag formiddag fik deres nye MR-scanner til en værdi af 10 mio. kroner hejst ind gennem vinduerne i den nye afdeling med en kran.

Af Tine Glindvad Polat og Charlotte Dahl (foto) Sygehus Lillebælt kommunikation.

Der var glæde, begejstring og forventningsfuldhed tirsdag formiddag, da røntgenpersonalet i Kolding overværede, at deres nye, dyrebare MR scanner 3Tesla blev hejst op og ind gennem et stort hul i muren ind til den nye Røntgenafdeling.

MR scanner KS marts 2016
Den nye MR3 Tesla scanner på vej ind i hullet i facaden i den nye Røntgenafdeling på Kolding Sygehus.

Begejstringen er stor, fordi den nye MR scanner gør Sygehus Lillebælt i stand til at tilbyde meget skånsomme skanninger af karkirurgiske patienter, neurologiske patienter, og særlige børneundersøgelser. Det er kun OUH i Region Syddanmark som har en scanner af den type.
- Vi kommer på højde med universitetshospitalerne med denne scanner og vi glæder os meget til at kunne tilbyde vores patienter et rigtig godt undersøgelsestilbud, som er meget nøjagtig i sin diagnostik og giver fremragende billeder af anatomien, siger ledende overlæge på Røntgenafdelingen i Kolding, Ib Erik Jensen.

Skarp diagnostik til gavn for patienterne


Når Neurologisk Afdeling flytter fra Vejle til Kolding er den nye MR scanner meget værdifuld i forhold til scanninger af patienter med neurologiske lidelser. I det hele taget er den nye scanner eminent til at diagnosticere lidelser i centralnervesystemet.

Specialeansvarlig overlæge Johnny Christensen glæder sig meget til at komme til at bruge den nye scanner og hurtigere og bedre kunne diagnosticere sine patienter.

- Den her scanner er så god til at scanne blodkar, at vi kan undlade at give kontrastvæske til de af vores ældre patienter, som på grund af nedsat nyrefunktion tåler det dårligt. Også børn med epilepsi, vil MR3 scanneren kunne give os tydelige billeder på, hvor i hjernen, der er forandringer og hos patienter med assilimeret sclerose, forklarer Johnny Christensen.

Ny MR scanner i kran
Scanner og container havde en samlet vægt på 14 ton, så der var koncentrerede miner hos flyttefolket.

Skåne patienterne for biopsier
 

To af afdelingens radiografer, Per Ulrich og Kim Jensen, har været i USA for at blive oplært i at betjene den nye MR scanner, og de skal nu i gang med at køre test og blive fortrolig med alle de nye funktioner. Midt i april forventer de, at de første patienter kan blive scannet i den nye MR 3 scanner.

På sigt forventer ledende overlæge Ib Erik Jensen også, at Røntgenafdelingen i Kolding kommer til at bidrage både klinisk og forskningsmæssigt i forhold til prostatacancer.
- Vi kan kortlægge tumorer meget bedre end tidligere og derved skåne patienterne for at få taget en række biopsier. Med MR 3 scanneren kan man planlægge biopsier og nøjes med at tage to, hvor man ellers måske ville tage 10, forklarer Ib Erik Jensen.

Den nye MR3 Tesla scanner har kostet i omegnen af 10 millioner kroner, men kommer også til at vise sit værd. Ib Erik Jensen regner med at 3000 patienter om året, kommer til at blive scannet i den.
- Vi er et stort akutsygehus, som skal kunne understøtte alle de behandlinger, vi tilbyder og det kan vi nu, understreger Ib Erik Jensen.


Siden er sidst opdateret 08-03-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring