Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 2. kvartal 2016pilForskere har også brug for netværk og gode råd

Forskere har også brug for netværk og gode råd

Sygehus Lillebælt har fået et netværk for yngre forskningsinteresserede. Netværket er blevet søsat både for at fremelske dem der går rundt med en drøm om at forske, og for at give dem der allerede er i gang sparring og støtte.

Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.

Styregruppen i det nyetablerede Netværk For Yngre forskningsinteresserede på Sygehus Lillebælt er sammensat på tværs af både faggrupper og matrikler. Der er repræsenteret både sygeplejersker, læger og fysioterapeuter og kongstanken i netværket er at styrke og støtte dem, som gerne vil eller allerede er i gang med at forske.

- Idéen opstod først og fremmest fordi alle har brug for et netværk. Rigtig mange af de idéer man får, kan man udvikle ved at sparre og netværke med andre, som også forsker eller er længere i deres forskningserfaring. Tanken er at fremelske at dem der sidder rundt omkring med en lille forsker i maven, kan trække på dem, som er lidt længere i deres forskningserfaring, og måske undgå at lave de samme begynderfejl, siger læge og phd.-studerende i Onkologisk Afdeling Lise Nottelmann, som er med i styregruppen.

Der dukkede cirka 40 op til det første netværksmøde i starten af marts, hvor både lægelig direktør Mads Koch Hansen og administrerende direktør Dorthe Crüger også var med. Dorthe Crüger gav et oplæg, hvor hun fortalte om sin vej helt fra barndom til dér hvor hun er nu. Hendes pointe er, at hun ikke kun er kommet frem ved egen kraft, men også ved at nogen så hendes potentiale og gav hende mulighed for at udvikle det.

Styrke patientnær forskning

Det næste netværksmøde foregår d. 10. maj med emnet ”patientinvolvering i forskning”.
Allerede i forordet til Forskningsstrategien for Sygehus Lillebælt 2014-18 står nævnt, at ”Patienter og pårørende i endnu højere grad skal medinddrages i prioriteringen af forskningsområder og udformningen af konkrete projekter”. I forlængelse af denne strategi har Sygehus Lillebælt, som måske det allerførste sted herhjemme, valgt at medtage repræsentanter fra patienter og pårørende i Forskningsrådet.

- Internationalt er der ingen tvivl om, at det er den vej, vinden blæser – og de store internationale fonde kræver efterhånden, at man dokumenterer patientinvolvering i forskningsprocessen. Vi har brug for at tænke Sygehus Lillebælt som en enhed og bruge vores ressourcer fælles, i vores agenda om at styrke den gode og patientnære forskning. Så derfor er det på dagsordenen til vores næste møde, hvor vi skal drøfte muligheder, udfordringer og barrierer, forklarer Lise Nottelmann.


Styregruppen bag netværket håber, at det bliver et levende netværk, hvor deltagerne kan være med til at formulere, hvad de synes er interessant. Der er planer om fire årlige møder, som skifter mellem Vejle og Kolding.

Læs mere om netværket For Yngre Forskningsinteresserede: http://www.sygehuslillebaelt.dk/wm481128

Bonusinfo:


Netværket kom i stand ved at Line Lunau, som er reservelæge i Neurologisk afdeling og pt. på barsel og ledende overlæge & klinisk lektor Jonna Skov Madsen talte om behovet for et netværk.
Line Lunau fik samlet en styregruppe for netværket, hvor Jonna Skov Madsens rolle er, at være sparringspartner og planlægge lidt større arrangementer, hvor målgruppen ikke kun et dette forskningsnetværk men også lidt bredere.

I efteråret er der for eksempel planlagt, at netværket fra fondskontoret – via IRS – i Sygehus Lillebælt, får oplæg ved staffmeetings både i Kolding og i Vejle, og at der herudover arrangeres et to-dages fondsansøgningskursus hvor målgruppen både er yngre og mere etablerede forskere.

 


 


Siden er sidst opdateret 13-04-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring