Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 2. kvartal 2016pilBlåstempling af kræftbehandlingen: Tillykke til os alle

Blåstempling af kræftbehandlingen: Tillykke til os alle

Kræftakkreditering

 

Den 24. maj 2016 var næsten 100 medarbejdere på Vejle Sygehus samlet i forhallen til bobler og chokolade for at fejre, at Vejle Sygehus som det første danske sygehus har fået en international akkreditering for kræftbehandlingen.

 

Af Kir Klysner, foto: Charlotte Dahl

 

"Tillykke til os alle. Det her kan vi alle sammen være stolte af. Det er en kæmpe milepæl. Vi er det første kræfthospital i Danmark, der har gjort det her. Det er en mærkesag, og nu har vi fået nogen udefra til at sige det til os,” sagde lægelig direktør i Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen til personalet i forhallen på Vejle Sygehus, hvor der var rettet an med champagne og chokolade.

Vejle Sygehus - Patienternes Kræftsygehus er blevet gået efter i sømmene af den europæiske organisation OECI - Organisation of European Cancer Institutes og er nu som det første danske sygehus akkrediteret som "Clinical Cancer Centre". Det er en blåstempling på både nationalt og internationalt plan.

”Vi vil gerne være de bedste til det, vi gør, for det har patienterne krav på. Én ting er, at vi løbende spørger patienterne og følger med fagligt på kræftområdet, men her får vi instituttets godkendelse på den måde, vi driver vores kræfthospital på,” siger Mads Koch Hansen.  

Vejle Sygehus kræftafdeling bliver især fremhævet for at være gode til adgang og brug af data f.eks. i forhold til patienternes tidligere behandling.

”Det betyder rigtigt meget at få instituttet til at kigge på os med kritiske øjne. En ting er at få ros, men det er også vigtigt, at de peger på, hvor vi kan gøre det bedre. Instituttet har peget på, at vi kan blive bedre til at registrere og informere om patienternes bivirkninger. Det vil vi blive bedre til,” siger Mads Koch Hansen.

”I det daglige kan man jo godt være blind for det, vi er gode til, og det vi er knap så gode til. Det her er et bevis på, at vi i internationale sammenhæng er foran, og nu ved vi, hvem vi kan skele til for at blive endnu bedre.”

Fejringen for personalet på Vejle Sygehus er kun første del. Den officielle overrækkelse sker til OECIs generalforsamling i Brussel i juni.

Læs mere om, hvordan Vejle Sygehus – Patienternes Kræftsygehus har fået akkrediteringen.
http://www.sygehuslillebaelt.dk/wm485429

Kræftakkreditering 2

Siden er sidst opdateret 24-05-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring