Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Sygehusrokade skydes snart i gang

Kolding Sygehus - ny sengebygning

 

Det varer ikke længe, før patienter og pårørende skal vænne sig til at bruge den nye hovedindgang på Kolding Sygehus. Der kommer også nye navne på afdelingerne og et helt nyt wayfinding-system, der skal gøre det nemmere at finde rundt.

 

Af Cathrin Tromborg Bræstrup, foto: Charlotte Dahl

 

Den nye flotte sengebygning på Kolding Sygehus er så småt ved at blive taget i brug, og i næste uge bliver der for alvor taget hul på den store rokade, hvor de enkelte afdelinger begynder at rykke ind på deres nye pladser. I løbet af de kommende måneder bliver der desuden åbnet op for den nye hovedindgang for patienterne, lige som det er besluttet at bruge rokaden og indflytningen som anledning til at tage hul på en fordanskning af afdelingernes navne – en beslutning, som politikerne i regionsrådet traf tidligere på året.

 

Det betyder, at eksempelvis Gynækologisk Obstetrisk Afdeling fremover kommer til at hedde ’Kvindesygdomme og Fødsler’, Anæstesiologisk Afdeling kommer til at hedde ’Bedøvelse og Intensiv’ og Hjertemedicinsk Afdeling kommer til at hedde ’Hjertesygdomme’.

 

Nemmere at finde rundt på sygehuset

For patienter og pårørende betyder indflytning, rokade og navneændringer, at der i den kommende periode bliver en masse nyt at skulle vænne sig til. Men det skulle også gerne betyde, at det fremover bliver nemmere at finde rundt på sygehuset, og at der skabes større tryghed, fordi patienterne med de danske navne kan føle sig mere på hjemmebane.

 

"Vi glæder os rigtig meget til at byde patienterne indenfor i det nye sygehus, og vi håber, at de vil tage godt imod det – også selv om det i en periode måske kræver lidt tilvænning. Vi har en ambition om, at Kolding Sygehus skal være ’Patienternes Akutsygehus’, og derfor har vi også gjort meget ud af at tænke patienterne ind i de løsninger, vi har valgt", siger administrerende direktør i Sygehus Lillebælt, Dorthe Crüger.

 

I det nye byggeri er der blandt andet udarbejdet et helt nyt wayfinding-system, der bygger på principper, som man kender fra eksempelvis lufthavne og banegårde. Og patienterne kan også få hjælp til at finde rundt af de stifindere, som sygehuset har ansat til at guide patienterne.

Den Fælles Akut Modtagelse og opvågningen er allerede rykket i de nye rammer. Den næste afdeling, der tager hul på rokaden, er Medicinsk Afdeling, der omdøbes til ’Medicinske Sygdomme’. Her rykker man ind i sengeafdelingerne i uge 36.

 

Fakta:

I løbet af efteråret gennemføres der over 70 rokader og funktionsflytninger i Sygehus Lillebælt, som ud over Kolding Sygehus også tæller sygehusene i Vejle, Fredericia, Middelfart og Give. I løbet af efteråret er det især afdelingerne i Kolding, der skal rykke rundt og begynde at gøre brug af den nye sengebygning.

 

Kolding Sygehus - ny ambulancehal
 
Kolding Sygehus - ny operationsstue
 
Kolding Sygehus - ny glasgang

 


Siden er sidst opdateret 30-08-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring