Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

De første patienter er flyttet ind

Det er højtid for flyttedage på Sygehus Lillebælt. Den første patient og afdeling flyttede tirsdag den 6. september 2016 ind i den nye sengebygning på Kolding Sygehus og flere følger efter.
 

Af Kir Klysner.

”Man kan høre personalet spørger hinanden til, hvor tingene er,” siger Kjeld Hviid, som fik æren af at være første patient, der rullede ind i den nye sengebygning på Kolding Sygehus tirsdag den 6. september 2016.

Dagen efter har han vænnet sig til de nye omgivelser, selvom han ikke er så glad for højder – og nu er patient på 6. etage.

Det hele er også nyt for personalet, men de har glædet sig til at indvie den nye afdeling.


”Vi har glædet os til at komme herop. Det er dejligt, at patienterne får udsigt, lys, luft, egne stuer og eget bad,” fortæller Charlotte Troldborg, som er afdelingssygeplejerske på Medicinske Senge B.

 

Første patient

Kjeld Hviid er netop rullet ind på afdelingen
som den første patient i den nye sengebygning.
Finn Poulsen,
Charlotte Troldborg og Inger Hougaard
sørger
for, at det hele er som det skal være.  

Middagslur når det passer bedst
”Alle patienter får enestuer. Det betyder f.eks., at de kan hvile, når de har behov for det. Før var det jo altid mellem klokken 12.00 og 14.00,” fortæller Charlotte Troldborg.

På selve flyttedagen var de akutte og mest syge patienter overflyttet til søsterafdelingen Medicinske Senge A. På samme måde kunne de to afdelingerne hjælpe hinanden to dage efter, da Medicinske Senge A skulle flytte ind i den nye sengebygning.

Med høreværn på
Forud for denne flyttedag er der gået flere år med planlægning. Patienterne har også mærket til det f.eks. i den periode, hvor personale og patienter skulle have høreværn på, mens der blev sat de første pæle for den nye bygning.

Alt i alt bliver der plads til 211 patienter, når hele sengebygningen står færdig til november 2016.

Ortopædkirugiske Senge flytter i disse dage, og fredag eftermiddag flytter Blodprøvetagningen til blok 4, plan 2.

Der vil være stifindere ved hovedindgangen til at guide patienterne. Se alle flytteplanerne på www.sygehuslillebælt.dk/viflytter

 

udsigt

Udsigten fra den nye sengebygning fejler ikke noget.  

 


Siden er sidst opdateret 13-09-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring