Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Målrettet læsehest er ny ledende overlæge

Anæstesiologisk Afdeling ved Vejle og Middelfart sygehuse har fået Pernille Lennert som chef, og det er en målrettet kvinde, der efter en konstituering som ledende overlæge siden december allerede har overtaget roret. Det skete 1. maj.

 
Pernille Lennert

 

Tekst: Mikkel D-N Andersen, mikkel.andersen3@rsyd.dk, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Lige ved siden af operationsgangen på Vejle Sygehus er en række kontorer, og det er her 47-årige Pernille Lennert nu skal sidde som lægelig chef for Anæstesiologisk Afdeling, der er en af sygehusets vigtige serviceafdelinger.

Personalet her sørger nemlig for, at patienterne ikke har ondt eller vågner midt i en operation. Samtidig er de på intensivafdelingen eksperter i at holde patienter i live, hvis kroppens organer begynder at svigte. Anæstesi er et andet ord for bedøvelse, og afdelingen udfører både bedøvelser og intensivbehandling. Desuden hører Smertecenteret i Middelfart også ind under Anæstesiologisk Afdeling.

Allerede godt inde i afdelingen
Pernille Lennert blev konstitueret ledende overlæge den 1. december, så hun har allerede dannet sig et overblik over, hvad der skal arbejdes med.

- Vi er allerede rigtigt gode til vores fag, men vi skal være bedre, siger Pernille Lennert og uddyber.

- Hele verden flytter sig, og bevæger vi os ikke med den, går vi baglæns, og det kan hverken personalet eller vores patienter være tjent med.

Det mantra falder godt i tråd med Pernille Lennerts appetit og nysgerrighed på at få begyndt med forbedringerne inspireret af Virginia Mason.

- Vi skal have enderne til at nå hinanden, så patienterne ikke føler, de venter unødigt, og samtidig skal lægerne jo heller ikke spilde deres tid, siger Pernille Lennert.

Netop at koble patienternes tid med lægernes er en af de største udfordringer, vurderer Pernille Lennert.

Uddannelse og arbejdsglæde
Der har været en større udskiftning af læger i afdelingen, og fremover er der også nogle, der går på pension.

For at holde på de dygtige læger og kunne tiltrække nye kræver det, ifølge Pernille Lennert, at der er plads til udvikling og uddannelse, og det er et af Pernille Lennerts fokusområder.

Således har hun indtil sin ansættelse som ledende overlæge været uddannelsesansvarlig overlæge i afdelingen, og hun har også en finger med i både den regionale og nationale uddannelse af anæstesiologerne.

På Sygehus Lillebælt har hun også allerede sat et stort fingeraftryk på hele den faglige standard, da hun er lægelig tovholder for den kliniske simulation. Det går ud på, at sygehuset har uddannet en række instruktører, der kan træne akutte situationer i egne afdelinger.

- Det er vigtigt, da hele personalet så ved præcist, hvad de skal gøre, hvis der kommer en akut situation, forklarer Pernille Lennert.

En sidegevinst ved den kliniske simulation er, at der bliver fundet steder, hvor beredskabet ikke er godt nok, og træningen kan dermed være med til at rette op på dårlige procedurer, så alle kan agere endnu mere professionelt.

- Det giver arbejdsglæde, når vi tryktester systemerne og gør dem bedre i fællesskab, vurderer Pernille Lennert.

Fremdrift og familieliv
Allerede relativt tidligt i sine studier på Aarhus Universitet mødte Pernille Lennert en overlæge i anæstesiologi, der var så begejstret for sit fag, at det fik Pernille Lennert til at gå den vej. Siden da har hun med kun ganske få svinkeærinder arbejdet mod netop det speciale. Hun blev læge i år 2000 og speciallæge i 2009.

I privaten er hun på niende år gift med Nina, der er intensivsygeplejerske i Kolding, og hun har tre børn på 24, 22 og 18 år fra et tidligere ægteskab. Derudover blev hun for syv måneder siden mormor til Alberte.

- Det går der jo også noget tid med, smiler Pernille Lennert.

Udover familielivet dyrker den ledende overlæge også en del sport. Blandt andet deltager hun årligt i en mini-triatlon, hvor der er 400 meter svømning, 18 kilometer cykling samt 4 kilometer løb. Hustruen er en aktiv deltager i begivenhederne – men mest som supporter.

- Det giver et kick at sætte sig et mål og lykkes med det, begrunder Pernille Lennert den sportslige interesse.

Endeligt går der også tid med at læse en masse bøger, og Pernille Lennert er typen, der sluger en bog om dagen, hvis tiden er til det.

 

CV

  • 2000: Læge fra Aarhus Universitet
  • 2000-2002: Turnus Grindsted Sygehus og Vorbasse Lægehus
  • 2002-2004: Anæstesiafdelingen, Vejle Sygehus
  • 2004-2005: Anæstesiafdelingen, Kolding Sygehus
  • 2005-2009: Anæstesiafdelingerne Esbjerg og Odense, speciallægeuddannelsen
  • 2009-2010: Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, overlæge
  • 2010-2016: Anæstesiafdelingen Kolding, afdelingslæge og uddannelsesansvarlig overlæge

Har taget en diplomuddannelse i Ledelse. Formand for det regionale uddannelsesudvalg i anæstesiologi. Medlem af DASAIMS uddannelsesudvalg.

 


Siden er sidst opdateret 02-08-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring