Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2017pilNyheder 3. kvartal 2017pilVejle Sygehus skal forske sammen med forskningsgrupper fra Brasilien

Vejle Sygehus skal forske sammen med forskningsgrupper fra Brasilien

Et stort forskningssamarbejde om kræft er på vej mellem Vejle og et af Sydamerikas fremmeste kræftcentre.

 

Brasiliansk besøg

Ledende overlæge Jonna Skov Madsen fra Sygehus Lillebælt til venstre havde for få uger siden besøg af forskningsdirektør Vilma Martin fra São Paolo i Brasilien.

 

Tekst: Anne-Mette Vargas Johnsen, Sygehus Lillebælt
Fotos: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

 

Patienternes Kræftsygehus, Vejle Sygehus, ruster op på forskningen på kræftområdet med en aftale om samarbejde med A.C. Camargo Cancer Center i São Paolo, Brasilien. De kommende år skal forskere udveksle data og forskningsresultater, arbejde på fælles forskningsprojekter, udveksle viden gennem fælles seminarer og udveksle medarbejdere.

- De forskningsresultater, vi er kommet frem til i det kliniske arbejde med patienterne, vil vi få efterprøvet i en anden befolkning i Brasilien. Ved at undersøge om vi kan gentage forskningsresultater, bliver vi klogere på, om vi kan stole på dem, siger Jonna Skov Madsen, ph.d. og ledende overlæge ved Biokemi og Immunologi ved Vejle Sygehus og medlem af Sygehus Lillebælts forskningsråd.

Hendes kollega, brasilianske Vilma Martins er enig. Hun har netop været på besøg på Vejle Sygehus.

- Vi kommer til at udveksle prøver og data fra vores patienter, og for eksempel skal vi arbejde med at finde nye biomarkører, og det er vigtigt for at kunne sammenligne forskningsresultater, siger Vilma Martins, forskningsdirektør ved A.C. Camargo Cancer Center i Brasilien og ekspert i cellebiologi.

Som med al anden forskning går der dog lidt tid, før Vejle Sygehus’ patienter ser resultaterne.

- Det næste halve år skal vi etablere samarbejdet, involvere vores kolleger ude på afdelingerne, udvælge patienter osv., og så håber vi, at patienterne – både i Danmark og Brasilien – om et par år vil begynde at få gavn af forskningen, siger Jonna Skov Madsen fra Vejle Sygehus.

Fakta
Biomarkører er stoffer, der giver information om, hvad der foregår i cellerne. Det kan f.eks. være proteiner eller genetiske biomarkører, der kan være med til at afsløre, om en sygdom som f.eks. kræft er til stede i kroppen.


Siden er sidst opdateret 12-09-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring