Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyt patienthotel på Vejle Sygehus

Der er godt nyt til de patienter, der overnatter på patienthotellet ved Vejle Sygehus. For hotellet er flyttet til nyistandsatte lokaler, og en elevator gør det lettere for de gangbesværede at komme frem.

 

Patienthotel Vejle Ny2017

Patienthotellet flyttede ind i de nye lokaler mandag den 25. september 2017, og afdelingssygeplejerske Elsebeth Thostrup er ved at sætte de sidste ting på plads.

 

Tekst: Mikkel Andersen, Sygehus Lillebælt
Fotos: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

 

Nye værelser, bedre adgangsforhold og flotte fællesarealer er nøgleordene i forbindelse med flytningen af patienthotellet ved Vejle Sygehus.

Fremover består hotellet af 14 værelser, der alle ligger på 1. sal i en bygning tæt på selve sygehuset. Der er syv enkeltværelser og syv dobbeltværelser, så nogle patienter kan have deres pårørende med.

Alle værelserne har eget bad og toilet, gode behagelige møbler samt trådløst internet. Derudover er der flere opholdsrum, gæstekøkken og et nyt motionsrum. Det er også muligt at få frisk luft fra den sydvestvendte altan eller i haven mod nordøst.

 

Patienthotel Vejle Ny2017

Der er masser af lys og luft i den nye spisestue, som Elsebeth Thostrup er ved at gøre klar. Der er tilmed udgang til en have.

 

- Det er en klar forbedring for patienterne, at der nu er kommet en elevator, for det gør det let at komme til og fra behandlingerne på sygehuset, fortæller Elsebeth Thostrup, der er afdelingssygeplejerske på patienthotellet.

Et alternativ til indlæggelse
Patienthotellet er åbent for selvhjulpne patienter, der typisk er indlogeret i en periode, hvor de skal have behandling eller undersøgelser på sygehuset. Patienter bor gratis, men mod betaling er det muligt at have pårørende med.

- Det er en god variation i hverdagen frem for at ligge på en sengeafdeling. Rammerne på hotellet lægger op til både ro, hvile og aktivitet, siger Elsebeth Thostrup.

 

Patienthotel Vejle Ny2017
En bibliotekskrog er fyldt med en masse spændende litteratur for enhver smag.

 

Der er i øvrigt altid sygeplejefagligt personale til stede i tidsrummet fra klokken 07.00 til 19.00, så patienterne er i trygge hænder. Om natten er det muligt at få hjælp via nødkaldeanlæg, der går til sygehusets reception, som kan dirigere opkaldet frem til den relevante fagperson.

Patienthotellet er lukket i weekender.

Efter flytningen ligger patienthotellet ved indgang E5 på Vejle Sygehus.

 

Patienthotel Vejle Ny2017
Hvis patienterne keder sig, kan de i dagligstuen få tiden til at gå med at strikke firkanter, der kan sættes sammen til tæpper, der kan bruges i Rumænien.

Siden er sidst opdateret 26-09-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring