Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2018pilNyheder 3. kvartal 2018pilNu kan patienterne få stuegang efter udskrivelsen

Nu kan patienterne få stuegang efter udskrivelsen

Vejle Sygehus tester en ordning, hvor lægerne fra Medicinsk Afdeling foretager stuegang uden for sygehuset.

 

Tekst: Kir Klysner, Sygehus Lillebælt

Udgående stuegang betyder, at lægerne fra sygehuset tager ud til de patienter, som er udskrevet fra Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus til 'Midlertidige Pladser- Vejle Midtby'. Vejle Midtby er en afdeling med midlertidige rehabiliteringspladser til borgere med akut eller forværret sygdom og behov for ekstra pleje. Her kommer lægerne fra sygehuset så og går stuegang hos patienterne dér, i stedet for at de bliver liggende på sygehuset.

- Vi har patienter, hvor der ikke er skyggen af tvivl om, at de skal være indlagt, men vi har også patienter, som har det bedre med at være i vante rammer. Samtidig ved vi, at det rent patientsikkerhedsmæssigt også kan være en fordel at være, hvor man plejer frem for på sygehuset, siger klinisk sygeplejespecialist på Medicinsk Afdeling Jannie Christina Frølund.

Projektet begyndte på Vejle Midtby, som ligger lige overfor Vejle Sygehus, men fra august 2018 har Vejle Sygehus udvidet projektet til også at omfatte de såkaldte midlertidige pladser andre steder i Vejle Kommune – her er der stuegang over telefonen.  

Der er mere ro
- Jeg synes, det her er et rigtig godt projekt. Det sidste borgerne vil er at være indlagt, og det er også godt, hvis vi kan undgå at flytte dem frem og tilbage igen, mener Marija Novosel, som er afdelingslæge på Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus og den, der tog projektets jomfrutur i april 2018.

Her var en borger, der boede på Vejle Midtby, blevet utryg. Patienten havde lungecancer og var erklæret terminal. Personalet på Vejle Midtby tog derfor kontakt til Medicinsk Afdeling, som rykkede ud til patienten i stedet for, at vedkommende skulle ind på sygehuset.

- Jeg ankom samtidig med patientens egen læge. Også en repræsentant fra personalet på Vejle Midtby deltog i samtalen med patienten. Alle fik taletid, og der blev talt, lyttet og lagt en plan. Min fornemmelse var, at patienten var tryg, da vi gik derfra. Tidligere ville man have tænkt, at han skulle på sygehuset, men det her gav ro omkring patienten, forklarer Marija Novosel.

Lægen skal vænne sig til udebanen 
Projektet med udgående stuegang er kun i sin vorden, og personalet på Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus suger lige nu erfaring til sig efter et mindre antal afprøvninger.

- Det er jo helt nyt for os at have stuegang et sted, hvor vi ikke lige har adgang til røntgen, blodprøver og ultralydsapparater. Derfor er det vigtigt, at vi gør os nogle erfaringer og lige får trådt vores barnesko, siger Jannie Christina Frølund.

- Det er meget anderledes for os at stå ude hos borgeren, og jeg tænker, vi skal arbejde tæt sammen med de praktiserende læger, fordi de er vant til at stå i den ramme, siger Marija Novosel.

Projektet er finansieret af en ekstra regional pulje på 3,5 millioner kroner, og løber i første omgang frem til 2020.

 

 


Siden er sidst opdateret 16-10-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring