Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Kolding Sygehus får et stort auditorium

Næste år får Kolding Sygehus sit helt eget, nybyggede auditorium med plads til 200 mennesker. Her vil sygehuset blandt andet afholde foredrag, ph.d.-forsvar og større møder.

Tekst: Søren Hygum Hansen, Sygehus Lillebælt

Lige efter nytår begynder byggeriet af et 240 kvadratmeter stort auditorium, som vil hæve sig over den sydlige del af Kolding Sygehus, når det står færdigt til november.

Auditoriet får plads til op mod 200 tilhørere, og her vil sygehusets medarbejdere og gæster kunne deltage i alt fra foredrag og større møder til professor-tiltrædelsesforelæsninger og ph.d.-forsvar.
- Vi får et centralt sted, hvor vi kan være rigtig mange mennesker samlet. Det har vi savnet her på sygehuset, og jeg glæder mig til, at vi tager det i brug, siger professor og centerleder for forskningen på Kolding Sygehus, Kim Houlind.

Byggeriet medfører, at man lukker den gamle hovedindgang på sygehuset samtidig med, at sygehusets kantine flytter fra 1. sal og ned på stueniveau. Oven på kantinen bygger man så auditoriet i dét, der svarer to etagers højde - med tilhørende foyer, foredragssal og toiletter.
 

Billede af, hvordan det nye auditorium skal se ud.

Sådan kommer auditoriet, som Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet, til at se ud.

Auditoriet, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, vil være bygget op af en række enorme glaspartier, der inviterer lyset indenfor, og som samtidig sikrer en udsigt til Kolding Fjord fra auditoriet. Store stålsøjler bærer bygningen, og indvendigt vil søjlerne være beklædt med eg, ligesom også podiet med siddepladser og borde skal bygges i egetræ.
- Det bliver meget transparent med det lysindfald, og det bliver en rigtig flot bygning, der får en meget synlig placering på sygehuset, fortæller souschef i projektafdelingen på Sygehus Lillebælt, Ole Lundhede.

Kronen på værket

Til januar bliver projektet udbudt i licitation til entreprenører, og sidst i måneden forventer man at kunne indlede byggeriet, der altså efter planen er klar til brug om et lille års tid. Sygehus Lillebælt har nu status af universitetshospital, og i den forbindelse vil auditoriet få en vigtig rolle.
- Det er kronen på værket i forhold til dét at blive et universitetshospital. Den status medfører, at vi skal kunne holde større forelæsninger og ph.d.-forsvar, og det kan vi i auditoriet, siger Kim Houlind.

Den gamle hovedindgang til Kolding Sygehus – indgang 20 – er lukket i forbindelse med byggeriet, og patienter, der tidligere har benyttet den gamle hovedindgang, kan i stedet gå ind ved naboindgangen ved Dagkirurgi og Kirurgisk Ambulatorium, som ligger på Sygehusvej 22.

Udgangspunktet er dog fortsat, at alle patienter skal benytte sig af hovedindgangen ved Sygehusvej 24, når de kommer på sygehuset første gang. Her er der både reception og mulighed for at få hjælp af sygehusets stifindere.

 

Artiklen er første gang udgivet 17/12 - 2019


Siden er sidst opdateret 05-10-2020.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring