Skip til primært indhold

Den kliniske uddannelse til sygeplejerske

Den kliniske uddannelse til sygeplejerske

Anæstesi- og Opvågningsafsnittet består af 2 specialer, Anæstesi og Opvågning.

Hvert speciale uddanner 1. og 2. semesterstuderende samt internationale studerende.
Desuden modtages Innovationsstuderende, bachelorstuderende samt andre med specifikke foci fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.


Sygeplejerskerne i afsnittet har stor erfaring med uddannelse, idet afsnittet gennem årene har modtaget både sygeplejestuderende, falckreddere, intensivkursister, anæstesikursister samt andet sundhedsfaglig personale.

Afsnittet vægter dét at have et veluddannet personale, og derfor er det faglige niveau højt. I praksis viser dette sig bl.a. ved, at der prioriteres ugentlig undervisning, både i vores afsnit, men også samlet med Operationsafsnittet, som er vores tætteste samarbejdspartner.
 Ligeledes har udviklingsprojekter med både patient- og personaleperspektiv i flere år været en vigtig del af uddannelse og kvalitetsudvikling.


I forhold til uddannelse af studerende tager dagligdagen i høj grad udgangspunkt i dialogen med henblik på, at vi alle skal blive klogere. I hverdagen er den anerkendende tilgang til mennesker målet for Anæstesi- og Opvågningsafsnittets personale.


Praksisviden i afsnittet udspringer fra evidensbaseret viden, kliniske retningslinjer og en stor praksiserfaring, som eksisterer pga. et meget erfarent personale.


Vi ser det som en stor udfordring, at være en del af det at uddanne og udvikle sygeplejestuderende.

Den enkelte studerende bliver fra starten tilknyttet en klinisk vejleder og vil, gennem praktikken i afsnittet, fortrinsvis følge denne.

 

APPFWU02V