Skip til primært indhold

Akupunktur

På Ortopædkirurgisk Afdeling tilbyder en kombination af akupunktur, akupressur og lys behandling.

Akupunktur og akupressur bruges til behandling af smerter og spændinger. Lys behandling bruges som beroligende behandling.

Akupunktur er behandling med tynde nåle, som stikkes ind i huden på særlige punkter på kroppen. Her i afdelingen anvender vi øre akupunktur, akupunktur lokalt på ømme punkter samt distal behandling. Distal behandling er akupunktur behandling et andet sted på kroppen, men som har forbindelse til den ømme legemes del (spejling).

Ved akupressur påvirker behandleren senerne og deres tilhæftninger med trykmassage.

Ved lysbehandling lyser man på punkter i øret, som påvirker specielle punkter i hjernen, hvilket har en beroligende effekt.

Sygeplejerskerne, der varetager behandlingerne, har deltaget og bestået akupunktur/akupressur kursus, som blev varetaget af RAB behandlere (RAB står for registreret alternativ behandler). Her har vi fået speciel undervisning i akupunktur, akupressur samt lys behandling, der specifikt retter sig imod specielle patientkategorier.

Vi tilbyder behandling til frossen skulder patienter, patienter med slidgigts problematikker i knæet samt beroligende behandling til operationspatienter, som er særligt nervøse på operationsdagen. Ved forundersøgelsen tages der stilling til om du vil kunne have gavn af akupunktur/akupressur, såfremt vi ikke kan tilbyde anden behandling. Behovet for lys behandling vurderes på operationsdagen.

Vi tilbyder 4 behandlinger, da man ved af erfaring, at man ikke altid kan vurdere effekt før ved 4. behandling. Vi tilstræber, at behandlingerne gives med ca. 14 dages mellemrum. Føler man effekt af behandlingen, kan man ved behov herefter opsøge selvbetalende akupunktør.

Vi kan ikke tilbyde, at behandleren er den samme ved hver behandling.

Se for yderligere information pjecen omkring Akupunktur.

Se film om akupunktur og livstilssamtaler - synstolket version af filmen er undervejs

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU01V