Skip til primært indhold

Sygehuspræsterne, Kolding Sygehus

Som patient eller pårørende kan du altid kontakte sygehuspræsterne og få en samtale om det, der fylder hos dig. Det gælder uanset, om du er medlem af folkekirken eller din religiøse overbevisning.

Hvem er vi her for?

Vi er her først og fremmest for patienterne og deres pårørende. 

Vi er her for alle patienter. Også for dem, der ikke ellers ser sig selv som religiøse.

Vi er her også for mennesker af anden religiøs overbevisning.

Hvad gør vi?

Vi er her både til den fordybende samtale og til den lille snak om stort og småt. Men det er ofte sådan, at der er blevet sat nogle store spørgsmål i bevægelse i forbindelse med en indlæggelse. En samtale med en præst kan være ved til at kaste lidt klarhed over de spørgsmål – og over det liv som nu engang er, som det er.

Kirkelige handlinger kan også holdes på et sygehus. Såsom (nød)dåb, (nød)vielse, altergang, andagt, og udsyngninger. Begravelse/bisættelse kan foregå fra kapellet, hvilket som udgangspunkt aftales med præsten fra hjemsognet.

Tavshedspligt

Som alle præster har vi skærpet tavshedspligt.

Vagthavende præst

Da det ofte er vigtigt at få fat i en præst hurtigt – også udenfor normal arbejdstid, på fridage og i ferier –  er Koldings øvrige præster med i en vagtplan i et forsøg på at dække det akutte behov så godt som muligt. ”Den vagthavende præst” vil som oftest være en af os, men kan også være en af vores kollegaer i Kolding Provsti. Telefonen stiller automatisk om, så I under alle omstændigheder ringer direkte til den præst, der er på vagt.

Hovednummeret er 29 40 70 54.

På Folkekirken.dk kan du se en video om, hvad man fx kan tale med en sygehuspræst om.

Hvem er vi?

Birgit Fur

Sognepræst i Brændkjærkirken


23 34 28 53

Sara Flokiou

Sognepræst i Herslev Sogn


23 62 74 49
APPFWU01V