Skip til primært indhold

Kræftpakkeforløb

Patienter, der bliver henvist til Organ- og Plastikkirurgisk afdeling til udredning for kræft, opstarter et såkaldt kræftpakkeforløb. Pakkeforløb er indført i hele landet på baggrund af en aftale mellem regeringen og regionerne.

På Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling diagnosticerer og behandler vi patienter med kræft og med mistanke om kræft i tyk-, tynd- og endetarmen, modermærkekræft samt brystkræft. Alle patienter, der henvises til udredning, opstarter et kræftpakkeforløb. ​​​Det er vigtigt at huske på, at mange af de personer, der henvises til et pakkeforløb efter nærmere undersøgelser viser sig ikke at have kræft.

Formålet med pakkeforløb er at tilbyde patienterne undersøgelser og behandling af høj kvalitet i veltilrettelagte forløb med klar information undervejs. I pakkeforløbet ligger desuden en række tidsmål, som vi tilstræber at overholde. 

I et kræftpakkeforløb besluttes den videre behandlingsplan på en MDT-konference (Multidisciplinær Team Konference). Her deltager specialister fra flere afdelinger, bl.a. vores kirurger, Røntgenafdelingen, Patologisk afdeling (afdeling for vævsprøver og mikroskopi), Onkologisk afdeling (afdeling for kemo- og strålebehandling) og til tider også eksperter fra andre afdelinger. 
Behandlingsplanen er altid et tilbud - den endelige beslutning om behandling træffes altid i samråd med patienten selv.

Afdelingens forløbskoordinatorer er tovholdere for alle pakkeforløb og koordinerer således undersøgelser, ambulante besøg, indlæggelse og operation.

​​Læs mere om pakkeforløb på Sundhedsstyrelsens hjemmeside​ og på Kræftens Bekæmpelse.


MAVE-TARM:

Telefon 79 40 56 35 alle hverdage kl. 8-15.
Forløbskoordinator, sygeplejerske: Mette Hvidberg, Birgit Thygesen og Lene Damsbo

HUD (PLASTIK):

Telefon 79 40 56 38 alle hverdage kl. 8-15.
Forløbskoordinator, sygeplejerske Lene F. Poulsen

BRYST:

Telefon 79 40 95 60 alle hverdage kl. 8-15.
Forløbskoordinator, sygeplejerske Anita Lindberg og Trine Puggaard

APPFWU02V