Skip til primært indhold

Enhedens samarbejdsprojekter

Samarbejdsprojekter i Forskning og Udvikling, Fysio- og Ergoterapi, Vejle Sygehus.

Igangværende forskningsprojekter

Tacrolimus (Ph.d. projekt)

Formålet er at undersøge om cremen Tacrolimus kan forebygge udviklingen af lymfødem blandt kvinder opereret for brystkræft. Projektet er initieret af Odense Universitets Hospital, og afdelingen deltager som samarbejdspartner og Kim Ingwersen er medvejleder på ph.d. projektet.
Kontaktperson Vejle: Medvejleder på ph.d. projektet, Forskningsansvarlig Kim Gordon Ingwersen 
Kim.Ingwersen@rsyd.dk

ACL Copers (Ph.d. projekt)

At oversætte samt validere spørgeskemaet ”Knee Outcome Survey (KOS)”, samt om skemaet i kombination med fysiske tests, tidligt efter forreste korsbånds skade, kan forudsige, hvem der vil have brug for rekonstruktions kirurgi, eller hvem, som kan opnå tilfredsstillende funktion efter 3 mdr. genoptræning. Projektet er initieret af Ortopædkirurgisk Afdeling på Vejle Sygehus og afdelingen deltager som samarbejdspartner og Kim Ingwersen er medvejleder på ph.d. projektet.
Kontaktperson: ph.d. studerende Kamilla Dessau Arp 
Kamilla.Dessau.Arp@rsyd.dk

HipBooster (Ph.d. projekt)

Formålet med projektet er at undersøge forskellen i hoftefunktion og smerter 12 måneder efter enten et 12 ugers superviseret træningsforløb med progressiv styrketræning eller 12 ugers superviseret træningsforløb med neuromuskulær træning, samt hvorvidt 3 ekstra indlagte ”booster” sessioner i de efterfølgende 9 måneder er bedre end udelukkende selvtræning, hos patienter der har let til moderat slidgigt i hoften. Forskningsprojektet er initieret af Aarhus Universitets Hospital, og afdelingen deltager som samarbejdspartner.
Kontaktperson Vejle: Forskningsansvarlig Kim Gordon Ingwersen 
Kim.Ingwersen@rsyd.dk

James Lind Alliance Priority Setting Partnership – prioritering af forskning på skulderområdet

Formålet er gennem interessent involvering gennem samt spørgeskema undersøgelse, at afdække fremtidige behov for forskning inden for patienter med skuldergener. Projektet er initieret på Aalborg Universitets Hospital, og Kim Ingwersen deltager som sparringspartner.
Kontaktperson Vejle: Forskningsansvarlig Kim Gordon Ingwersen 
Kim.Ingwersen@rsyd.dk

Forskningsprojekter under opstart

Navigate:

Formålet er at udvikle og undersøge effekten af en individualiseret intervention til sårbare lungekræftpatienter med det primære mål at forbedre overlevelsen. Projektet er initieret af Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft, COMPAS; Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, Nationalt Forskningscenter for Lungekræft og Dansk Lunge Cancer Gruppe. Afdelingen deltager som samarbejdspartner.

Optimering af træning til kroniske forreste knæsmerter via anlæggelse af lokalbedøvelse (ph.d. projekt)

Formålet er at undersøge, om tilføjelsen af selvadministreret injektion af lokalvirkende nervebedøvelse øger effekten af genoptræningen hos patienter med forreste knæsmerter, sammenlignet med placebo (saltvands indsprøjtning) eller standard behandling uden injektion. Projektet er initieret af Ortopædkirurgisk Afdeling på Vejle Sygehus og afdelingen deltager som samarbejdspartner og Kim Ingwersen er medvejleder på ph.d. projektet.
Kontaktperson: Maja Sidenius Brockhusen 
Maja.Sidenius.Brockhusen@rsyd.dk

Effekten af træning af underarmens muskulatur i forbindelse med problematisk anlæggelse af venøs adgang til kemobehandling

Formålet er at undersøge, hvorvidt 8 ugers styrkeøvelser af underarmen kan minimere komplikationer i form af tromboflebit ved gentagne anlæggelser af perifer intravenøs kateter hos patienter i behandling med kemoterapi grundet bryst kræft. Projektet er initieret af Anæstesiologisk Afdeling på Vejle Sygehus. Afdelingen deltager som samarbejdspartner.
Kontaktperson Vejle: Forskningsansvarlig Kim Gordon Ingwersen 
Kim.Ingwersen@rsyd.dk

APPFWU02V