Skip til primært indhold

Hjemme igen

I tiden hjemme efter operationen er der nogle forhold, du bør være opmærksom på.

Disse forhold skal du være opmærksom på

Hvis du har været i fuld bedøvelse under din operation, bør du have en pårørende hos dig det første døgn efter operationen.

Dagen efter operationen må du gerne gå i brusebad, men du skal sikre dig, at forbinding forbliver tør. Plastrene kan dog godt tåle vand.

Du må ikke gå i karbad, bade ved stranden eller gå i svømmehal de første 14 dage efter operationen, da såret ikke må opblødes.

Du skal være opmærksom på tegn på betændelse. Symptomerne opstår ofte først efter fjerde dag og er:

  • rødme omkring såret
  • varme af huden omkring såret
  • feber
  • udtalt hævelse
  • tiltagende/forværring af smerter

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, skal du kontakte afsnitssekretæren på tlf.: 7940 5730, eller du kan ringe til din egen læge.

Det er almindeligt at have smerter eller ømhed i nogle dage efter en operation. Nogle klarer sig uden at tage smertestillende, men de fleste foretrækker at tage medicin for smerten.

Almindelig Paracetamol (Panodil, Pinex, Pamol) fås i håndkøb og er basisbehandling. Hvis du ikke kan klare dig med Panodil, kan der suppleres med et gigtmiddel, så som Ipren eller Ibumetin. Begge kan købes på apoteket og er håndkøbsmedicin.

Hvis du supplerer med et gigtmiddel, er det vigtigt at tage det på samme tidspunkt som panodil, da de forstærker virkningen af hinanden.

Kontaktpersoner

Specialeansvarlig sygeplejerske for knæ

Anita Skjødt Andersen

Specialeansvarlig sygeplejerske

Ortopædkirurgisk Afdeling


79 40 57 61
Specialeansvarlig sygeplejerske for hofte

Anna-Mette Pilgaard Moth

Specialeansvarlig sygeplejerske

Ortopædkirurgisk Afdeling


79 40 57 62
APPFWU01V