Skip til primært indhold

Træning

Sundhedsstyrelsen anbefaler generelt at anvende træning som led i behandlingen af blandt andet let til mild artrose, ikke traumatisk opstået menisk skader samt uspecifikke knæsmerter.

Generelt anbefales genoptræning i minimum 3 måneder, før man kan forvente effekt. Primær behandling er aktiv træningsterapi, som eventuelt kan suppleres med anden behandlingsform.

Sammen med din behandler vil den videre plan blive lagt. Handler det om fysioterapi, kan følgende muligheder komme i spil.

Du kan blive henvist til fysioterapi i privat praksis, hvor du vil blive instrueret og vejledt i træning.

Vurderes det, at du kan have gavn af 1-2 gange instruktion af en fysioterapeut i ambulatoriet, kan du, hvis det er muligt, blive set på dagen, ellers får du tid til instruktion en anden dag.

Hvis der er indikation for specialiseret fysioterapi, kan visse patienter blive henvist til dette. Træningen foregår på Vejle Sygehus og er et individuelt tilpasset træningsforløb.

Dette tilbud er primært til patienter der er blevet opereret. Dog kan det, i få tilfælde, også være et behandlingstilbud efter forundersøgelsen. Træningen foregår ved en fysioterapeut i din hjem kommune.

APPFWU01V