Skip til primært indhold

Sygeplejerskeuddannelsen

Her kan du læse om sygeplejerskeuddannelsen i Medicinsk Afdeling, Vejle.

Medicinsk Afdeling, Vejle tilbyder dig som studerende en alsidig klinisk praktik, da vi spænder meget bredt. Medicinsk Afdeling er delt op i 12 afsnit med hver deres specialer og patienter. Den spænder lige fra akutte medicinske patienter, patienter med lungesygdomme, diabetikere, patienter i skadestuen til patienter med kræft.

Værd at vide

Vi sætter i Medicinsk Afdeling uddannelse højt, og du vil derfor få tilknyttet vejledere inden du møder i din kliniske praktik. Vejlederne følger dig gennem hele din praktik. Du vil under din praktikperiode blive tilbudt refleksion samt forskellige former for undervisning.

Til forventningssamtalen planlægger du sammen med din vejleder dit praktikforløb og den individuelle studieplan bliver udarbejdet. Den skal du bruge som guideline for resten af praktik perioden og indeholder temaer for praktikken, samt diverse datoer for afleveringsopgaver, samtaler, eksamination m.m.

Dit kliniske uddannelsesforløb bliver koordineret at uddannelsesansvarlige sygeplejersker, der er ansat i de forskellige medicinske afsnit. De praktik- og uddannelsesansvarlige sygeplejersker har ansvaret for alt vedrørende dit kliniske uddannelsesforløb og sørger for, at der altid er kvalitet og udvikling på det uddannelsesmæssige område, så du som studerende bliver tilbudt den bedst mulige kliniske praktik.

Du planlægger selv din arbejdsplan, med udgangspunkt i den kliniske vejleders arbejdsplan.
Det er obligatorisk, at du deltager minimum 30 timer ugentlig i afdelingens arbejde, herunder deltager i enkelte vagter. Derudover må du forvente at bruge studietid på de studieaktiviteter, som er relevante for det kliniske forløb.

Ønsker du mere information vedrørende et specifikt afsnit er du velkommen til at kontakte de Praktik- og uddannelsesansvarlige sygeplejersker.

Du kan også læse om sygeplejerskeuddannelsen på Sygehus Lillebælt her. 

Uddannelsesteamet i Medicinsk Afdeling består af to Lærings- og Uddannelsesansvarlige sygeplejersker og flere kliniske vejledere fordelt på de forskellige afsnit.
De har ansvaret for alt vedrørende de sygeplejestuderendes og SSA elevernes kliniske uddannelsesforløb, herunder samtaler, planlægning, refleksion, undervisning og eksamination.

Praktik- og uddannelsesansvarlige

Praktik- og uddannelsesansvarlig sygeplejerske Pernille Abildsten

Pernille Abildsten

Lærings og Uddannelsesansvarlig sygeplejerske

Medicinsk og Hæmatologisk Sengeafsnit


Portræt af Marianne Thomsen

Marianne Thomsen

Lærings og Uddannelsesansvarlig sygeplejerske

Medicinsk Afdeling


79 40 63 80
APPFWU01V