Skip til primært indhold

Dine forberedelser til operationen

Du kan her læse om, hvordan du bedst kan forberede dig til operationen

Hvis du skal være fastende til din operation, må du ikke spise 6 timer før din mødetid. Du må drikke tynde væsker så som vand, saft, juice uden frugtkød, kaffe og te uden mælk indtil 2 timer før din mødetid. Mælkeprodukter sidestilles med mad, og må derfor ikke indtages.

Rygning og et større forbrug af alkohol frarådes, hvis du skal opereres. Det kan betyde dårlig sårheling og risiko for betændelse og derved forringe dine chancer for et godt resultat. Der anbefales et rygestop 6 uger før.

I ambulatoriet har vi mulighed for at henvise dig til kommunen, hvis du ønsker hjælp til rygestop.

I din pjece fra forundersøgelsen er der noteret, hvilke vanlige præparater du ikke må indtage på din operationsdag fx Hjertemagnyl og andre blodfortyndende præparater samt vanddrivende medicin.

Endvidere er det relevant til de fleste operationer, at du har købt Paracetamol (Pamol, Pinex og Panodil) og Ibuprofen (Ipren, Ibumetin), såfremt dette tåles.

Du skal være praktisk påklædt på operationsdagen f.eks. løstsiddende tøj, således det er nemt at få på bagefter. Inden operationen skal du klæde om til operationstøj.

Du må ikke selv barbere dig i operationsområdet. Hvis det er relevant gøres det på operationsdagen af personalet.

Du skal af hensyn til infektionsrisiko fjerne piercinger/smykker, inden du møder til operation.

Du skal have taget et bad, inden du møder på operationsdagen. Undlad at påføre creme/lotion i operationsområdet samt neglelak på hænder og fødder.

Du må ikke have sår, rifter, insektbid eller lign. i og omkring operationsområdet, da dette medfører øget infektionsrisiko. Din operation kan i så fald blive aflyst, og du får en ny tid. Derfor vil det være en fordel at kontakte afdelingen et par dage før operationen, hvis du har sår eller lign.

Hvis du bliver forkølet, har ondt i halsen, feber eller infektion andre steder, skal du kontakte afdelingen hurtigst muligt og gerne dagen før. Her kan vi tage stilling til, hvorvidt operationen kan gennemføres eller om du skal have en ny tid.

Der kan være ventetid af varierende længde fra du møder, til du kommer ind på operationsstuen. Du kan med fordel medbringe læsestof, Ipad (WiFi er tilgængeligt) eller lign.

Vær opmærksom på, at du måske skal bruge tid på at finde en ledig parkeringsplads ved mødetid og ved afhentning. Der er 3 timers tidsbegrænset parkering. Der er mulighed for at parkere længere tid ved at registrere dit registreringsnummer på opstillede Ipads på sygehuset, og derved holde et døgn.

Såfremt du skal opereres i fuld bedøvelse, skal du sørge for at blive afhentet. Det er mest hensigtsmæssigt, at du er sammen med nogen det 1. døgn, men du kan dog være alene, såfremt du kan komme i kontakt med en voksen person.

På grund af de fysiske rammer begrænses adgangen for pårørende i det område, hvor patienterne venter på operation. De pårørende henvises derfor til vores reception/forhal. Endvidere er Vejle bymidte i gåafstand. Der kan dog være forhold, som gør det nødvendigt, at en pårørende deltager f.eks. handicappede.

Det aftales individuelt på operationsdagen, om der er behov for pårørendes deltagelse.

APPFWU01V