Skip til primært indhold

Sygeplejersker, Opvågningsafsnit

Uddannelse af opvågningssygeplejersker

Opvågningsafsnittets uddannelsesansvarlige arbejder sammen med de kliniske vejledere. De kliniske vejledere deltager i den daglige vejledning i praksis, omkring planlægning, afholdelse og udvikling af de sygeplejestuderendes kliniske uddannelse.
Den uddannelsesansvarlige arbejder tæt sammen med afsnittets afdelingssygeplejerske samt andre uddannelsesansvarlige i SLB.

Sygeplejerskerne i Opvågningsafsnittet har stor erfaring i uddannelse, idet afsnittet er uddannelsessted for både sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistentelever, sygeplejersker som uddanner sig til anæstesisygeplejersker ("anæstesikursister") samt sygeplejersker som uddanner sig til intensivsygeplejersker (”intensivkursister”).

Opvågningsafsnittet uddanner observationspraktik- og 2. semester studerende.
Afsnittet modtager i alt ca. 4 studerende årligt fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Afsnittet vægter dét at have et veluddannet personale, og derfor er det faglige niveau højt.
Sygeplejerskerne har hver især stor erfaring med uddannelse på flere niveauer.
Undervisning er en naturlig del af dagligdagen, ligesom udviklingsprojekter med både patient- og personaleperspektiv i flere år har været en vigtig del af uddannelse og kvalitetsudvikling.

I forhold til uddannelse af studerende tager dagligdagen i høj grad udgangspunkt i dialogen med henblik på, at vi alle skal blive klogere, og i dialogen hersker den anerkendende tilgang.

Praksisviden i afsnittet udspringer fra evidensbaseret viden, kliniske retningslinjer og en stor praksiserfaring, som eksisterer på grund af et erfarent personale.

Den enkelte studerende bliver fra starten tilknyttet en klinisk vejleder og vil, gennem praktikken i afsnittet, fortrinsvis følge denne.

Se film om at være sygeplejestuderende i opvågningsafsnittet

Anne-Mette Bøgehøj Sørensen

Anne-Mette Bøgehøj Sørensen

Lærings- og uddannelsesansvarlig sygeplejerske

Anæstesiologisk Afdeling, Vejle-Middelfart Sygehus


21372396
APPFWU02V