Skip til primært indhold

Operation

Når du skal opereres, er det vigtigt, at du forbereder dig og sætter dig ind i, hvordan operationen foregår, og hvad du skal være særligt opmærksom på bagefter.

Er du blevet anbefalet at få en operation for at forbedre dine rygproblemer, kan du her læse mere om forløbet her.

Det er vigtigt, at du læser de informationer, du fik til din undersøgelse, og som står i dit indkaldelsesbrev eller den udleverede pjece, inden din operation.

Inden operationen bliver du indlagt på Rygkirurgiske senge. For at skabe mest mulig tryghed for dig som patient bestræber vi os på, at det er den samme person, der følger dig både før og efter din operation.

Du må gerne have en pårørende med, da det kan være rart med et ekstra par ører til at høre de informationer, du får ved indlæggelsen.

En portør følger dig hen til operationsafsnittet, hvor en operationssygeplejerske og en narkosesygeplejerske tager imod dig.

På operationsstuen gør personalet dig klar til narkose og operation.

Find og læs pjecen for din operation.

Efter operationen følger en portør dig over på opvågningsafsnittet. Her bliver du mødt af en sygeplejerske, som passer dig, til du kan komme tilbage til sengeafsnittet.

Dagen efter din operation undersøger en fysioterapeut dig, som vurderer din mobilitet og gangfunktion.

Hvornår du er klar til at komme hjem afhænger af, hvilken operation du har fået. Det præcise udskrivelsestidspunkt bliver aftalt i et samarbejde mellem dig, lægen, plejepersonalet og fysioterapeuten.

Inden du forlader sengeafsnittet, skal du have en samtale med en læge og plejepersonalet.

Du bliver også tilbudt at deltage i et fælles informationsmøde med fysioterapeuten, som blandt andet fortæller, hvad du kan forvente efter operationen i forhold til smerter og aktivitet.

Hvis du ønsker det, må du meget gerne have dine pårørende med.

I tiden efter operationen handler det om at få en normal hverdag igen, hvor du tager hensyn til de begrænsninger, du må have.

Det er vigtigt, at du følger den aftale, du lavede med lægen og plejepersonalet til din udskrivningssamtale. Du kan også læse gode råd i den pjece, du fik udleveret.

Har du spørgsmål før eller efter din operation eller under dit kontrolforløb kan du kontakte Rygkirurgi. 

Efter din sidste kontrol på Rygcenter Syddanmark skal du ved nye symptomer eller forværring ringe til din egen læge eller til lægevagten.

Rygkirurgi


76 36 14 00

Kontaktoplysninger

Rygcenter Syddanmark - Kolding

Sygehusvej 24, 6000 Kolding


Rygcenter Syddanmark - Sønderborg

Sydvang 1, 6400 Sønderborg


APPFWU01V