Forskning
Organkirurgi Kolding Sygehus
Forskningsstrategi 2022 -2026
Organkirurgisk afdeling, Kolding Sygehus, ønsker i løbet af perioden 2022-2026 at få opbygget en velfungerende og aktiv forskningsenhed.
Mål
- At udvikle en forskningskultur, der fremmer forskning blandt alle personale grupper.
- At have mindst 1-2 kliniske medarbejdere, der er aktive forskere, evt. i form af et klinisk lektorat. (Mindst 20% af arbejdstiden bruges på forskning, ph.d. studerende medregnes ikke).
- At udvikle en kultur i afdelingen, der løfter den faglige kvalitet og skaber evidens for behandlingen og plejen af patienterne.
- At afdelingens behandlingsvejledninger (instrukser) er opdaterede med nyeste viden og evidens.
- Indenfor perioden af Sygehus Lillebælts aktuelle forskningsstrategi, skal afdelingen have lavet en oversigtsartikel indenfor evidensbaseret strategi, og/eller have deltaget i et afprøvningsstudie af en ny teknologi eller behandlingsform.
Inddragelse af medarbejdere, patienter og pårørende
Ved alle projekter overvejes det, hvilke af afdelingens medarbejdere (uanset faggruppe) og hvordan patienter og/eller pårørende kan involveres i idefasen og udviklingen af projekter via inputs, feedback og implementering af resultater.
Der oprettes en e-mail adresse, som medarbejdere, patienter og pårørende kan sende forslag til på relevante emner, som kan udvikles til reelle forskningsspørgsmål.
Produktion
Målene for den videnskabelige produktion i afdelingen monitoreres løbende:
- Produktion skal i løbet af de kommende år øges, og der stiles mod, at der årlig
-
- Præsenteres 2 projekter på internationale kongresser
- Præsenteres 2 projekter til Dansk Kirurgisk Selskabs årsmøde
- Kontinuerligt er mindst 2 aktive ph.d. studerende
- Der stiles mod øget fokus på patient relaterede outcomes i projekterne.
Samarbejdspartnere/samarbejdsklynge
Afdelingen stiler mod at samarbejde med andre afdelinger på Sygehus Lillebælt (Kolding og Vejle), samt også udvikle regionale, nationale og internationale samarbejdsrelationer.
Finansering
Der stiles mod, at 2% af driftsbudgettet bruges til forskning inden 2023, og mindst 3% inden 2029.
Der skal være fokus på at indhente så meget ekstern finansiering som muligt, i form af fondsansøgninger og ansøgninger til Sygehus Lillebælts forskningspulje.