Skip til primært indhold

Videosamtale via iPhone eller iPad

Mange afdelinger på Sygehus Lillebælt tilbyder videosamtaler, så du som patient ikke behøver at komme ind på sygehuset, men kan sidde derhjemme eller f.eks. på arbejde

Pårørende kan også deltage i videosamtaler - også selvom de ikke sidder samme sted som patienten.

 1. Download appen Mit Sygehus fra "App Store" på din iPhone eller iPad.
 2. Ved første login skal du bruge dit MitID. Herefter skal du vælge en PIN-kode, som du kan bruge til at logge ind fremover.
 3. For at invitere en pårørende til videosamtalen, klik på pilen ud for Deltagende pårørende. Vælg den/de pårørende, som skal kunne deltage i samtalen, og klik OK. Den pårørende vil herefter kunne se aftalen i Mit Sygehus, samt melde sig klar til videosamtale som beskrevet nedenfor. Den pårørende behøver ikke sidde samme sted som dig, men vedkommende skal i forvejen være koblet til dit forløb i Mit Sygehus.
 4. For at modtage videoopkald behøver du ikke at have appen åben.
 5. 15 minutter før din aftalte videosamtale vil du få en notifikation på din iPhone eller iPad.
 6. Tryk på notifikationen for at åbne appen (hvis der er låsekode på din telefon eller iPad, vil du blive bedt om at taste denne).
 7. Du vil blive bedt om at melde dig klar til videosamtalen. Hvis du ikke er helt klar, kan du trykke Udsæt, og så vil beskeden komme igen kort efter.
 8. Efter din klarmelding vil du få en bekræftelse, og du skal herefter bare vente på, at sygehuset starter samtalen.
 • Første gang du skal bruge appen til en videosamtale, vil du modtage to beskeder, hvor Mit Sygehus spørger om lov til at bruge telefonens kamera og mikrofon.
 • OBS: Det er vigtigt, at du trykker ”OK”, for at videoopkaldet kan gennemføres korrekt. Hvis dit kamera og mikrofon ikke er slået til, kan sygehusets medarbejder ikke se og høre dig.
 • Du kan stadig bruge din telefon, mens du venter på, at videosamtalen starter, men du må ikke logge ud af Mit Sygehus-appen.
 • Du vil modtage en notifikation igen, når videosamtalen starter. Du skal ikke foretage dig noget – opkaldet starter af sig selv, når personalet kalder op til dig. Når opkaldet starter, vil du blive mødt af en venteskærm, indtil billedet af personalet fra sygehuset kommer frem.
 • Hvis appen går ned undervejs, og videosamtalen lukker ned, vil den automatisk starte op igen, når du åbner appen.
 • Det er kun sygehuset, der kan afslutte videosamtalen.

Du har altid mulighed for at lave en test hjemmefra af dit udstyr for at se, om din internetforbindelse og dit udstyr er tilstrækkeligt til at kunne deltage i en videosamtale.

Vi anbefaler, at du laver denne test, inden din første videosamtale med sygehuset.

 1. Log ind i appen med MitID (eller pinkode, hvis du har lavet en)
 2. Vælg Min Konto
 3. Vælg Test af video
  Mit Sygehus vil nu tjekke dit udstyr for, om der er slået notifikationer, mikrofon og kamera til. Hvis ikke, får du hjælp til, hvordan du slår dette til. Videosamtalen kan ikke gennemføres, hvis disse ting ikke er slået til, for uden video og mikrofon kan medarbejderen på sygehuset ikke se eller høre dig
 4. Der foretages samtidig en hastighedstest af din internetforbindelse, hvor resultatet bliver enten rød, gul eller grøn
  (grøn = god hastighed, gul = der vil kunne forekomme problemer med videosamtalen, rød = videosamtalen vil ikke kunne gennemføres)
 5. Når ovenstående er gennemført, kommer der en informationsboks, som forklarer, hvordan selve video-testen foregår
 6. Når du starter testmødet vil du blive guidet af både tekst og tale
 7. Efter testen vil du blive spurgt, om du kunne se og høre dig selv
 8. Hvis testen vurderer, at dit udstyr/forbindelse ikke er tilstrækkelig, vil du få resultatet ”Ikke klar til video – Læs mere her”
 9. Du har mulighed for at gentage videotesten ved at trykke på "Test igen" i øverste højre hjørne af skærmen.

Hjælp til videosamtale

IT-hjælpelinje


61 62 25 15

Mere information:
Mandag-fredag kl. 9-14.

APPFWU01V