Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Tolkecenter Syddanmark

Tolkecenter Syddanmark er et regionalt center placeret på Sygehus Lillebælt.

Vi leverer video- og telefontolkning på sygehusene, i psykiatrien og på socialområderne i hele Region Syddanmark. Tolkecenteret ligger på Kolding Sygehus, og herfra foregår al tolkning.

Vi tolker på Sygehus Lillebælt og Afdeling for Traume- og Torturoverlevere. Den 1. januar inddrages Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland. Den 1. februar inddrages Odense Universitetshospital, og den 1. marts 2019 servicerer vi også psykiatrien og socialområdet.
 

Formål

Vi tilbyder fremmedsprogstolkning af høj kvalitet, så vi undgår misforståelser, som kan føre til fejlbehandling eller forsinket diagnosticering.

Vores formål er at levere kvalitetstolkning, der gør patienter, pårørende og sundhedspersonale trygge ved situationen.


Sprog og tolke

Vi dækker alle sprog, og hvis vi ikke selv har en tolk ansat, der taler det ønskede sprog, så er det vores opgave at skaffe en tolk, der gør.

Vores tolke har høje sproglige kompetencer på både dansk og tolkesproget. De har fokus på at agere professionelt og opfylde tolkeetiske principper som tavshedspligt, habilitet, neutralitet og ikke mindst korrekt og præcis oversættelse.
 

Afdelingen booker tolken

De enkelte afdelinger sørger for at booke en tolk, og du skal som patient eller pårørende derfor ikke booke en tolk.

Patienter, der har boet mere end 3 år i Danmark, skal eventuelt betale et tolkegebyr for en tolkeydelse. Der er dog undtagelser for patienter, der ikke har haft mulighed for at lære dansk inden for de første 3 år i Danmark.
 


Siden er sidst opdateret 21-11-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt