Skip til primært indhold

Punkt 1 i rammen

I denne instruktionsvideo viser jeg, hvordan du udfylder punkt 1 i rammen på din BESLUTNINGSHJÆLPER™. Det er her, hvor formålet med samtalen og Beslutningshjælperen præsenteres, og hvor det tydeliggøres, at der skal findes frem til en fælles beslutning.

Tekstalternativ til video

I denne instruktionsvideo viser jeg, hvordan du udfylder punkt 1 i rammen på din BESLUTNINGSHJÆLPER™. Det er her, hvor formålet med samtalen og Beslutningshjælperen præsenteres, og hvor det tydeliggøres, at der skal findes frem til en fælles beslutning. Når du har fundet den rigtige BESLUTNINGSHJÆLPER™, vælger du rediger og klikker herefter ud for Punkt 1, 2, 3, 5 og bagsiden som udgør rammen. I oversigten her kan du se de forskellige punkter i rammen. Linjen markerer, at du nu redigerer i rammens punkt 1.

For punkt 1 er noget obligatorisk og andet er valgfrit, og jeg starter med den obligatoriske del, hvor formålet med Beslutningshjælperen beskrives. Her i punkt 1 kan det være lidt besværligt hvornår punktummer og spørgsmålstegn fremkommer automatisk og hvornår du selv skal sætte dem. Så husk at tjekke det til sidst. 

Du kan klikke på manualen for få uddybet nærmere, og her kan du se, at noget af teksten af orange. Den del af teksten, der er orange, er den del, som du skal udfylde og tilpasse i forhold til den aktuelle beslutningssituation. Først skal du skrive titlen på behandleren, og her i eksemplet drejer det sig om en læge. Det kunne også være en behandler, sygeplejerske, sundhedsperson eller terapeut.

Jeg åbner manualen igen og kan se ud fra den orange tekst, at det kun er selve beslutningen, jeg skal udfylde. I eksemplet her er det i forhold til det videre forløb. Vær opmærksom på, at slutte teksten af med et punktum.

Nu er den obligatoriske del af punkt 1 udfyldt og de følgende trin er valgfrie. Ved trin 2A er det muligt at tilføje sætningen, som starter med: Du har mulighed for at…. Igen skal du kun udfylde den orange tekst. Her kommer der automatisk et punktum i slutningen af sætningen.

Hvis du vælger at bruge trin 3 har du 3 muligheder, "bruges ikke" giver sig selv. 3A tilføjer en linje hvor patienten kan skrive sit navn på den fysiske beslutningshjælper. 3B tilføjer et spørgsmål om hvor parat patienten er til at træffe en beslutning. 

Jeg vælger manualen fra 3B for at se hvilken del af spørgsmålet jeg skal udfylde. Det er den del af teksten der er orange. Jeg udfylder med "ønsker" "eller ikke ønsker operation". Her kommer der automatisk et spørgsmålstegn. 

Punkt 1 i rammen er nu udfyldt og du skal trykke gem. Når du gemmer kommer du tilbage til oversigten over Beslutningshjælperen. Selvom du har gemt har du altid mulighed for at gå tilbage og ændre dine valg. Her kan du se rammen ved at trykke på preview hvor der generes en pdf som du skal åbne og herefter vælge ramme. Nu kan du se om punkt 1 ser ud som du ønsker. 

APPFWU01V