Skip til primært indhold

Nyt Patient- og Pårørenderåd trækker i arbejdstøjet

De to patient- og pårørenderåd i henholdsvis Kolding og Vejle er blevet lagt sammen til ét, som fremover vil beskæftige sig med hele Sygehus Lillebælt. Det glæder både rådet og sygehusledelsen sig til.

PPR-medlemmer samlet til møde

Medlemmerne af det nye, samlede patient- og pårørenderåd samlet til det første møde, der foregik i Kolding.

'Patienten først' er en meget stærk værdi hos Sygehus Lillebælt, og sådan har det været i flere år.

Derfor er det naturligt at have et organ som patient- og pårørenderådet, hvor der er mulighed for en grundig dialog med netop patienter og pårørende. Både overordnede tiltag som Sygehus Lillebælts patientløfter og konkrete ting som pårørenderummet på Vejle Sygehus er kommet i stand gennem tæt samarbejde med rådene.

I en del år har rådene været til stede på både Kolding og Vejle Sygehus, men onsdag den 2. april blev det første møde for Sygehus Lillebælts samlede patient- og pårørenderåd holdt i Kolding.

Nyt sundhedsvæsen – ny struktur

Med sundhedsstrukturreformen kommer en ny organisering af sundhedsvæsenet, og det er også en af forklaringerne på, hvorfor vi nu har ét samlet patient- og pårørenderåd.
- Der er flere årsager til, at vi vælger at lægge de to patient- og pårørenderåd sammen til ét. Vi står over for forandringer i vores sundhedsvæsen i forbindelse med hele sundhedsreformen, og deraf vil der være behov for mange drøftelser med vores patient- og pårørende råd. Drøftelser som ville være identiske for de to råd, og derfor er tiden inde til kun at have et samlet råd, der kan rådgive os med patient- og pårørendeperspektiverne, siger sygeplejefaglig direktør Hanne Andersen.

Hun fremhæver også den brede gruppe af patienter på begge sygehuse som årsag til sammenlægningen.
- En anden vigtig årsag er, at vores specialiserede sygehuse i Vejle og Kolding også varetager mange forskellige patientforløb på trods af profilerne. Vejle Sygehus er kræftpatienternes sygehus, og Kolding Sygehus er patienternes akutsygehus, men der er alligevel akutte patienter i Vejle og kræftpatienter i Kolding samt mange kroniske patienter på begge sygehuse. Derfor giver det rigtig god mening at samle de to råd, siger sygeplejefaglig direktør Hanne Andersen.

Formand ser frem til brede diskussioner

Jan Faldt Bendtsen er tidligere formand for rådet i Kolding, og han sætter sig i formandsstolen for det nye samlede råd, hvor han får følgeskab af den nye næstformand Annette Carstensen, som blev valgt under mødet.
- Selvom Kolding og Vejle Sygehus har forskellige typer af patienter, så har vi gennem de senere år fundet ud af, at vi har diskuteret mange af de samme problemstillinger, og det er der ingen grund til at gøre to steder, siger Jan Faldt Bendtsen, der understreger, at sammenlægningen handler ikke kun om at spare tid og ressourcer.

- Når vi får samlet rådet med flere forskellige medlemmer med kendskab til flere områder, så bliver diskussionerne også mere brede. Det tror jeg, vil gøre det nemmere for de mange forskellige afdelinger at tage vores tanker og betragtninger til sig, siger han.

Jan Faldt Bendtsen

Jan Faldt Bendtsen - midt i billedet - er formand for det nu samlede råd.

Pressekontakt

Simon Pallesen

Kommunikationskonsulent

Kommunikation


29 33 27 44
APPFWU01V