Skip til primært indhold

Punkt 4 - Fordele/ulempe kort

I denne instruktionsvideo kan du se, hvordan du laver et fordele/ulempe kort til din BESLUTNINGSHJÆLPER™.

Punkt 4 - Fordele/ulempe kort

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Tekstalternativ til video

I denne instruktionsvideo viser jeg, hvordan du laver et fordel/ulempe kort til din BESLUTNINGSHJÆLPER™. Et fordele/ulempe kort skal tydeliggøre fordele og ulemper ved en valgmulighed. Der kan være mellem 1 til 6 fordele og 1 til 6 ulemper.

Når du har fundet den rigtige BESLUTNINGSHJÆLPER™, vælger du rediger og derefter punkt 4 og vælger fordel/ulemper og herefter ny. Øverst kan du få info og se eksempler.

Der skal være ét fordele/ulempe kort per valgmulighed og hver fordel ulempe kort skal tildeles en titel.

Du udfylder titlen, som i dette tilfælde er operation. Dernæst vælges kortets farve.

Som du kan se, er det muligt, at indsætte statistik på fordele/ulempe kortet. For at indsætte statistik kan du se videoen ”Statistik på et fordele ulempe kort”.

Du har også mulighed for at indsætte en fodnote ved hver fordel eller ulempe. Fodnoten vises i bunden af et fordele ulempekort.

Når du scroller lidt ned skal du udfylde fordelene og derefter ulemperne.

Fordel 1 for operation er ”sandsynligvis hurtig smertelindring” og jeg udfylder derfor dette. Herefter trykker du på fold ikonerne ud/ind og som du kan se udfoldes alle ikoner, som du kan vælge imellem. Du skal nu finde det ikon som passer til fordelen og trykker på ikonet, hvorefter det markeres blåt. Du scroller nu nedad på siden og udfylder resten.

Her skal jeg scrolle en del forbi de mulige fordele, men med lidt tålmodighed kommer jeg ned til ulemperne.

Nu udfylder den første ulempe til: ”lille risiko for alvorlige komplikationer”, og vælger herefter et passende ikon på samme måde som fordelene.

Der er over 400 ikoner at vælge imellem og ønskes andre ikoner udviklet, kan Center for Fælles Beslutningstagning kontaktes.

Vælger du mere end 4 ikoner, skal der fortrinsvis bruges stikord. Er der færre end 4 ikoner, må der bruges 1-2 sætninger.

Husk, at det er vigtigt, at der er balance i fordel/ulempekortet, men du behøver ikke nødvendigvis at have lige mange ikoner på hver side. Der kan dog maks være en forskel på 3, da man ellers kan komme til at påvirke patienten til at vælge noget bestemt.

Når du har udfyldt alle fordele og ulemper skal du trykke gem.

Nu får du et overblik over dit kort og du har mulighed for at redigere, slette eller se et preview af det udviklede fordele/ulempe kort.

Ved at trykke preview genereres en PDF-fil. Her kan du se om fordele/ulempe kortet er som du ønsker. Selvom du har gemt har du altid mulighed for ændre kortet.

 

APPFWU01V