Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPatienterpilSærligt for kræftpatienter

Særligt for kræftpatienter

På Sygehus Lillebælt er det Vejle Sygehus, der diagnosticerer, behandler og plejer kræftpatienter. Vejle Sygehus er adskillige gange blevet kåret som Danmarks bedste kræftsygehus – i 2019 var det femte år i træk – men vi hviler ikke på laurbærrene i Vejle. Hele tiden skubber vi os selv videre: Bedre diagnosticering og mere skånsomme metoder, bedre pleje og omsorg, større inddragelse af patienterne i deres egen behandling, bedre hjælp til patienter med senfølger af kræft og flere og bedre aktiviteter og tilbud til patienter og pårørende.

Som kræftpatient er du i gode og kompetente hænder hos os. Samtidig med den behandling og pleje, du modtager på kræftafdelingen, findes der en række andre tilbud til dig og din familie. Her har vi samlet nogle af dem. 


Krop & Kræft

Forskning viser, at træning giver mere energi og færre bivirkninger for kræftpatienter, der er i kemoterapi. Tal med din læge om det, hvis du tror, det kunne være noget for dig. 
Her kan du læse mere om Krop & Kræft og se en video med deltagere og medarbejdere

 

Kræftpatienternes Hus

Kræftpatienternes Hus er lige præcis dét: Et hus for kræftpatienter og deres pårørende. Huset drives af Kræftens Bekæmpelse, og her kan man få for eksempel psykologisk og juridisk rådgivning, gå på kursus i mindfulness, deltage i støttegrupper med andre kræftpatienter og meget andet.
Her kan du læse mere om Kræftpatienternes Hus i Vejle


Socialrådgiver

Mange kræftpatienter er i behandling gennem længere tid og kan i forløbet få brug for hjælp og rådgivning fra en socialrådgiver. Derfor har Sygehus Lillebælt to socialrådgivere ansat i Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus. De kan hjælpe patienter og pårørende med at søge om sygedagpenge, rådgive om dialog med pensionsselskaber om kritisk sygdom, førtidspensionsbeviser, afvikling af virksomhed, børnetestamenter, testamenter osv. Alt sammen knyttet til kræftsygdommen.
I denne pjece kan du læse mere om socialrådgiverne ved Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus


Patient- og Pårørenderådet for kræftområdet

For hele tiden at blive bedre og samtidig holde fokus på, hvad der er vigtigt for kræftpatienter og deres pårørende, har vi nedsat Patient- og Pårørenderådet for kræftområdet på Vejle Sygehus.
Læs mere om Patient- og Pårørenderådet på Vejle Sygehus.

 

Tilbud til kræftpatienter om deltagelse i forskningsprojekter

På Vejle Sygehus –  Patienternes Kræftsygehus –  ønsker vi at udvikle os. Det gør vi bedst ved at lære fra andre og være åbne over for input. Vi har ansvar for at indsamle og videreformidle ny viden til vores patienter. Det gør vi dels ved prioritere forskning højt som en integreret del af sygehusets aktiviteter og dels ved at have en målsætning om, at halvdelen af vores patienter tilbydes at deltage i forskningsbaserede undersøgelser.

Er du patient med en kræftdiagnose og i et behandlingsforløb på Vejle Sygehus, vil du blive tilbudt at deltage i forskningsprojekter, som er relevante for netop dig i din situation.

Det er også en mulighed at fremsøge aktuelle protokollerede undersøgelser i Danmark inden for kræftområdet via DCCC - Danish Comprehensive Cancer Center – som er et nationalt, forpligtende samarbejde om forskning og behandling på kræftområdet.
Databasen med aktuelle protokollerede undersøgelser i Danmark drives i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og DCCC. Indholdet i databasen kommer fra de kliniske forskningsenheder på hospitalerne og bliver løbende opdateret. På siden kan du se, hvilke forskningsprotokoller der er åbne her på hospitalet. 
Se de aktuelle protokollerede undersøgelser i Danmark inden for kræftområdet.

 

 


Siden er sidst opdateret 09-03-2021.
Kontakt: Organkirurgisk Afdeling K - Svendborg SygehusSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring