Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Et lille tryk kan gøre en stor forskel
På Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus bruger medarbejdere små, simple behandlingsgreb til at berolige svært konfuse patienter. Nu skal andre afdelinger også lære teknikken.
Link Ny Covid-19-lægebil rykker ud
Sygehus Lillebælt kan nu lave lynhurtige tests for coronavirus hjemme hos en borger, der er alvorligt syg, og som har symptomer på virussen. Testen laves i en ny Covid-19 lægebil, der rykker ud sammen med ambulancen.
Link Forsker fra Vejle Sygehus bag banebrydende kræft-opdagelse
En overlæge fra Vejle Sygehus er en del af et forskerhold, som har gjort en opsigtsvækkende opdagelse. Den kan få væsentlig betydning i kampen mod visse former for kræft.
Link Margrethe vil hjælpe kræftpatienter til at komme hurtigere i behandling
Læge Margrethe Bang Henriksens forskningsprojekt for lungekræftpatienter er med i konkurrencen 'Et Sundere Syddanmark', hvor der dystes om to millioner kroner
Link Ny, intelligent scanner giver skarpere billeder
Vejle Sygehus har taget en ny hjertescanner i brug, som ved hjælp af kunstig intelligens kan give skarpere billeder. Derved slipper nogle patienter for nye, krævende undersøgelser.
Link Patienter og pårørende er med til at forbedre sygehuset
I Sygehus Lillebælts Patient- og Pårørenderåd har medlemmerne en stemme, som de bruger til at forbedre sygehuset i samarbejde med personalet.
Link Fødestuen er blevet shinet op
Otte fødestuer på Kolding Sygehus er blevet frisket op – med blandt andet nye møbler, musikanlæg og farver på væggene. Det er med til at berolige de fødende og deres partnere under fødslen.
Link Tæt samarbejde har ført til lavere dødelighed
Et tæt samarbejde mellem Sygehus Lillebælt og to kommuner har ført til en lavere dødelighed blandt ældre mennesker med lårbensbrud.
Link Patienter får tilbudt hjælp til at sænke alkohol-forbruget
Patienter på tre afdelinger på Sygehus Lillebælt bliver nu spurgt til deres alkoholforbrug – og får eventuelt tilbudt hjælp til at sænke forbruget.
Link Social- og sundhedsassistent hædret med mindelegat
Dette års Christina Bjerg-Brink mindelegat blev mandag uddelt, og det gik til social- og sundhedsassistent Winnie Sylvester Bruhn fra Gastroenterologisk Sengeafsnit på Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus.
Link Sygeplejersken ser den nyfødte på skærmen
Kolding Sygehus har gode erfaringer med at tale med forældre til hjemvendte, for tidligt fødte børn via videoskærme.
Link Christine og børnene slap for møder på sygehuset
Christine Bo erstattede flere møder på sygehuset med videokonsultationer. En stor lettelse, når man er nybagt mor til tvillinger, der er født for tidligt.
Link Kræftpatienter slipper for en scanning
Ny teknik betyder, at patienter, der har prostatakræft og kræft i endetarmen, slipper for en scanning. En scanning, der for nogle patienter har været svær at gennemføre.
Link Sengevaskeren gør det hårde arbejde
En automatiseret vaskehal på Sygehus Lillebælt gør nu en del af det hårde arbejde, som plejepersonalet ellers har skulle bruge tid - og ikke mindst kræfter på.
Link Robotten hjælper sygeplejersken
Små software-robotter hjælper sygeplejersker og sekretærer i deres daglige arbejde på Sygehus Lillebælt. Det giver mere tid til patienterne.
Link Scanning af hjernen kan afsløre Alzheimers
Vejle Sygehus kan nu ved hjælp af en scanning give et ret sikkert billede af, om en patient har udviklet Alzheimers. Et nyt tilbud, der kan skabe en vigtig afklaring for patienten.
Link Skarpere scanningsbilleder giver bedre diagnoser
Fire nye scannere på Ortopædkirurgisk Afdeling på Vejle Sygehus gavner patienterne på to måder.
Link Kirurger kan blive testet på organer af kødklister
En forsker fra Sygehus Lillebælt er ved at udvikle en metode til at bedømme, om kirurger er dygtige nok til deres arbejde. Til det skal man bruge kødklister.
Link Angste børn bliver afledt af Virtual Reality
Børne- og Ungeafdelingen på Kolding Sygehus har gennem halvandet år – med succes – brugt virtual reality-briller til at aflede børn, der er bange for eksempelvis en blodprøve.
Link Ny forsker i radiografi skaber historie
Sygehus Lillebælt har som det første sygehus i landet ansat en forskningsradiograf, der er lektor. Hun skal via sin forskning hjælpe patienterne.
Link Trygt at blive undersøgt i eget hjem
I små tre år har Sygehus Lillebælts udekørende team røntgenundersøgt sårbare, svækkede borgere i deres eget hjem. Det har haft en stor, positiv betydning.
Link Ny app forbereder børn på blodprøven
Med en ny app fra Sygehus Lillebælt kan børn gennem leg forsøge at få en mere tryg oplevelse, når de skal have taget en blodprøve. Det skal samtidig forebygge nåleskræk senere i livet.
Link Et historisk forår på sygehuset
Coronavirus-epidemien førte – for en tid - til store forandringer på Sygehus Lillebælt. I denne fotoserie kan du se tilbage på tre historiske måneder på sygehuset.
Link Sygehus Lillebælt bekæmper effektivt leverbetændelse
Sygehus Lillebælt har stor succes med at bekæmpe den dødelige sygdom hepatitis C. Opsøgende arbejde er en væsentlig årsag til succesen.
Link Barbieplastre og bussemænd
Skadestuen på Kolding Sygehus har en gang om ugen besøg af en børnehaveklasse. Håbet er, at små patienter bliver til trygge små patienter, når de ved, hvordan det foregår.
Link Patienter er med til at forbedre sygehusets behandling
SMS-projekt med unge patienter har vist Sygehus Lillebælt, hvad der er vigtigt for unge, der får fjernet mandler. Derfor er gå-hjem-pakken nu ændret.
Link Jeg har fundet mig selv
Maj-Britt Thane har været patient på Vejle Sygehus’ nye Afsnit for Funktionelle Lidelser, og det har ændret hendes liv.
Link Sygehus Lillebælt har åbnet afsnit for funktionelle lidelser
Nyt tilbud til en gruppe patienter, som tidligere er blevet overladt til sig selv.
Link Sygehus Lillebælt øger kadencen i forskningen
2019 sprængte rekorden i forskning på Sygehus Lillebælt, og det kommer patienterne til gode.
Link Patienternes Kræftsygehus i Vejle er Danmarks bedste
For femte år i træk er Vejle Sygehus ’Danmarks bedste kræftsygehus’.
Link Straks-træning skal hjælpe ældre, der brækker lårbenet
Det kan koste livet at brække lårbenet, og det gør Sygehus Lillebælt og tre kommuner nu noget ved i fællesprojektet ”Træning for Livet”.
Link Fem gode råd sætter spot på pårørende
Pas på dig selv og vær patientens talerør, hvis der er behov for det. Fem gode råd skal skabe opmærksomhed omkring pårørendes ve og vel.
Link Et møde i lægehuset med stor betydning
I et nyt projekt mødes specialister fra Sygehus Lillebælt med praktiserende læger for sammen at lægge en plan for behandlingen af deres fælles patienter.
Link Ny, banebrydende opfindelse til transport af følsomme prøver
Sygehus Lillebælt kan nu transportere og analysere såkaldte blodgasprøver på fuldt ud automatiseret vis. Det vil få stor betydning for mange patienter.
Link Patienter får hjælp mod afhængighed af morfin-midler
På Smertecenter Middelfart forsøger man nu gennem et nyt projekt at hjælpe patienter, som har et overforbrug af morfin-midler.
Link Styrket indsats for det frivillige arbejde på Sygehus Lillebælt
Sygehus Lillebælt har ansat frivilligkoordinator som del af regionens frivillighedspolitik

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring