Skip til primært indhold

Animationsfilm om Fælles Beslutningstagning

Hvordan beskriver man fælles beslutningstagning, så både patient og kliniker bliver grebet af det og forstår hvorfor vi synes det er så vigtigt? Man laver en animationsfilm i samarbejde med OH-MAN PRODUCTIONS, der omdanner kerneelementerne af fælles beslutningstagning til fantastiske streger.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Tekstalternativ til animationsfilm om Fælles Beslutningstagning

Hvem er du egentlig? Hvad gør dig forskellig fra andre mennesker? Noget er tydeligt for dine omgivelser og andet, ja det bliver først tydeligt når du fortæller om det. Du har gennem dit liv gjort en række erfaringer og oplevelser, som gør dig til netop DIG. Ikke to liv er ens.

Når du går på restaurant, vælger du ud fra de muligheder der er på menukortet kombineret med, hvad du har lyst til, hvor sulten du er og hvad du i hvert fald ikke kan lide. Det gør du fordi, at DU er ekspert i at være dig. 

Sådan er det også når du f.eks. skal på sygehuset. Den sundhedsfaglige er ekspert i behandlinger og diagnoser, men ved intet om at være dig! …Ikke endnu i hvert fald. Med baggrund i den viden du har om dig selv, og den faglige viden den sundhedspersonen har, skal I i fællesskab finde frem til det bedste valg for dig.

Det betyder, at du skal stå alene med ansvaret for beslutningen. Ud fra viden om hvem du er, kan den sundhedsfaglige støtte dig i at tage de rette beslutninger angående f.eks. din behandling. Du skal huske på, at det er dig der skal leve videre med valget. Det er vigtigt at du tænker over hvad der betyder noget for dig. Måske har du derfor også brug for, at dine tætteste relationer hjælper dig?


Vi kalder det for “Fælles Beslutningstagning”. Du er ikke besværlig fordi du er dig, eller når du udtrykker dine ønsker eller stiller krav og spørgsmål, til din f.eks. behandling. Nogle gange synes du måske det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig betyder noget for dig og hvad der er vigtigt. Her vil den sundhedsfaglige kunne hjælpe dig med at overveje det.

Den sundhedsfaglige er der for at hjælpe dig! Og du er der for at hjælpe den sundhedsfaglige med at blive klogere på dig! For sammen skal I hjælpe hinanden til, at tage Jer allerbedst af DIG!

 

APPFWU02V