Skip til primært indhold

Dine forberedelser

Mens du venter på din forestående operation, er der forskellige forhold, du skal være opmærksom på for at forberede dig bedst muligt til operationen og efterforløbet.

Patient får information

Disse ting skal du være opmærksom på

Du må ikke barbere dit ben 1 uge før operationen.

Dette er fordi, huden omkring operationsområdet skal være uden sår og rifter, da disse er indgangsporte for bakterier. Det er vigtigt, at du ikke har infektion i kroppen op til operationen, da det kan give komplikationer i forbindelse med din operation.

Ved symptomer på blærebetændelse eller en anden infektion, skal du kontakte din praktiserende læge.

Vi anbefaler, at du har været til tandlæge inden for 6 måneder før operationen, da tandproblemer kan være årsag til infektion.

Vi beder dig kontakte os, hvis du har sår eller infektion. Det kan blive aktuelt at rykke operationsdatoen af hensyn til din sikkerhed.

Rygning og et dagligt indtag af alkohol giver en øget risiko for komplikationer efter operationen. Vi anbefaler derfor, at du holder op med at ryge og indtager mindst muligt alkohol op til operationen. Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om rygning og alkohol ifm. operation.

Jo bedre fysisk form du er i før operationen, jo hurtigere vil du kunne få genoptrænet dit knæ eller din hofte efter operationen. Selvom du har slidgigt i dit knæ eller i din hofte, vil der altid være mulighed for at træne.

Daglige gåture er godt, men sørg for at benytte stokke, hvis du halter. Cykling er også godt - særligt på en kondicykel.

Du er selv ansvarlig for at komme til og fra sygehuset. Vi anbefaler, at du får en pårørende til at hente og bringe dig.

I nogle tilfælde kan Regionen tilbyde dig transport, eller du kan få udbetalt kørselsgodtgørelse. Læs mere om reglerne for transport.

APPFWU01V