Skip til primært indhold

Punkt 4 - Patienthistorier

I denne instruktionsvideo kan du se, hvordan du laver et kort med patienthistorier til din BESLUTNINGSHJÆLPER™.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Tekstalternativ til video

I denne instruktionsvideo viser jeg, hvordan du laver et patienthistoriekort til din BESLUTNINGSHJÆLPER™.

I alle Beslutningshjælpere skal der være et patienthistoriekort, med udsagn fra patienter som har stået i lignende beslutningssituationer. Der kan være imellem 3 og 6 udsagn fra patienter, og udsagn skal være balanceret i forhold til det der skal træffes en beslutning om.

Når du har fundet den rigtige Beslutningshjælper, vælger du rediger og klikker herefter på Punkt 4: Patienthistorier. Jeg trykker på ”Ny patienthistorie” for at oprette et patienthistoriekort. Under titel vælger jeg Patienthistorier.

Herefter går jeg videre til det næste punkt, hvor jeg skal skrive patienthistorierne. Jeg udfylder mine 3 historier. 

”Jeg har valgt ikke at komme i dialysebehandling, da jeg har levet et godt liv. Den sidste tid skal ikke fyldes med dialyse. Patient 80 år”.

”Jeg valgte den dialysebehandling, der renser mit blod bedst, men jeg ved, at jeg altid kan vælge om. Patient 45 år”

”Jeg går fortsat på arbejde og har kone og børn. For mig var det derfor ikke svært at vælge. At få dialyse om natten påvirker min hverdag mindst muligt. Patient 57 år”

I eksemplerne har jeg valgt at angive patienternes alder, da det er relevant for denne beslutningssituation. Når du har udfyldt det antal patienthistorier du ønsker, er patienthistoriekortet udfyldt og du skal nu trykke gem.

Nu får du et overblik over dit patienthistoriekort. Her har du mulighed for at redigere, hvis der er noget, der skal rettes. Du kan også slette kortet helt, eller du kan se et preview.

Ved at trykke på preview genereres en pdf-fil med forside og bagside af patienthistoriekortet, som du kan åbne og se om det er, som du ønsker.

Hvis ikke det er som du ønsker, lukker du bare PDF’en. Går tilbage og trykker ”rediger”.

 

APPFWU01V