Skip til primært indhold

Fredericia Sygehus bliver til sundhedshus

Når Sygehus Lillebælts læger og sygeplejersker rykker ud, bliver Fredericia Sygehus efter planen omdannet til et sundhedshus for byens borgere.

Når de sidste af Sygehus Lillebælts læger og sygeplejersker flytter ud af Fredericia Sygehus ved årsskiftet, så flytter vaglægter og jordemødre ind.

Det er i hvert fald det forslag, der lige nu skal behandles politisk i regionsrådet og kommunalbestyrelsen i Fredericia Kommune.

Kommunen og regionen er blevet enige om rammerne for overtagelsen og et samarbejde omkring det nye sundhedshus.

- Det er oplagt, at sundhedshuset får til huse i sygehusets bygninger. De ligger centralt i byen, og de egner sig godt til at rumme de opgaver, som et sundhedshus skal indeholde. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu er nået til enighed om vilkårene for en handel og rammerne for en aftale om et fælles sundhedshus. Jeg håber, at de endelige aftaleudkast kan finde bred opbakning i regionsråd og kommunalbestyrelse, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Også Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over aftalen:
- Jeg fornemmer et klart politisk og folkeligt mandat bag aftalen. Det betyder rigtig meget for mig, at vi sikrer så meget sundhed som muligt tæt på borgeren.

Hvis aftalen falder på plads, skal borgere f.eks. kunne besøge vagtlægen, jordemoderen og få foretaget en screening for brystkræft i det nye sundhedshus.

APPFWU02V