Skip til primært indhold

Patienternes Kræftsygehus i Vejle er Danmarks bedste

For sjette år i træk er Vejle Sygehus ’Danmarks bedste kræftsygehus’.

Hvert år udpeger fagmagasinet Dagens Medicin Danmarks bedste kræftsygehus. Det gør de ud fra en række forskellige kvalitetsparametre. Når man kigger på alle tallene for 2020, er Vejle Sygehus samlet set det sygehus, der er Danmarks bedste til kræftbehandling.

Det er især inden for områderne brystkræft og lymfeknudekræft, at sygehuset udmærker sig.
- Jeg er utrolig stolt af, at vi for sjette år i træk er kåret til Danmarks bedste kræftsygehus. Vi kan se i resultaterne fra databaserne, at der er styr på fagligheden og at kvaliteten er i top. Det betyder rigtig meget for os at vi dagligt får mange positive tilkendegivelser fra patienterne, der fortæller, at de bliver mødt med smil, forståelse og respekt. Og at de bliver mødt af dedikerede medarbejdere, som hele tiden har fokus på at hjælpe og behandle med udgangspunkt i den enkelte patienter, siger administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, Christian Sauvr.

- Det er helt utrolig flot, at vi oven på et år, hvor corona har fyldt rigtig meget, har formået at fastholde den høje kvalitet i vores behandling, også når det gælder kræftpatienterne. Så det er lykkedes os både at håndtere corona og samtidig hjælpe og behandle de kræftpatienter, der har haft brug for det. Det er ganske enkelt imponerende. Det er afdelingernes og medarbejdernes fortjeneste, at vi lykkes så godt. Og en stærk solid holdindsats på tværs af afdelingerne, hvor alle hjælper hinanden, når det er nødvendigt, siger han.

Det er sjette år i træk, at Vejle Sygehus udpeges som Danmarks bedste kræftsygehus. Normalt bliver kåringen fejret med medarbejdere, patienter og pårørende i forhallen på sygehuset, men grundet corona vil det i år blive markeret i den enkelte afdeling.

Sygehus Lillebælt blev i 2018 akkrediteret som ’Designated Centre of Integrated Oncology and Palliative Care’ af den fælleseuropæiske kræftorganisation ESMO (European Society for Medical Oncology), og sygehuset har ligeledes som det eneste i Danmark en OECI-akkreditering, der gives til sygehuse, som lever op til de højeste europæiske standarder inden for kræftbehandling.

Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt, der ud over sygehuset i Vejle også tæller Patienternes Akutsygehus i Kolding og Patienternes Rygcenter i Middelfart.

FAKTA
Danmarks bedste til at behandle kræft er det hospital, der har den højeste gennemsnitsscore baseret på tal for behandlingskvalitet indberettet til kliniske databaser, omregnet til indekstal og vægtet. Kun sygehuse, der behandler mindst fem af de ni hyppigst forekommende kræftsygdomme samt palliativ behandling af kræftpatienter, indgår i beregningen.

Kilde: Dagens Medicin

Kontakt

APPFWU02V