Skip til primært indhold

Vejle Sygehus får internationalt stempel for kræftbehandling

Vejle Sygehus har igen som det eneste sygehus i Danmark fået et særligt blåt stempel, der bliver tildelt sygehuse, som lever op til de højeste europæiske standarder inden for kræftbehandling.

Den europæiske kræftorganisation, ”Organisation of European Cancer Institute” (OECI), har igen akkrediteret Vejle Sygehus, der er en del af Sygehus Lillebælt, som ’Clinical Cancer Centre’. Det sker på baggrund af en subjektiv vurdering fra observatører fra OECI, der har været på besøg i Vejle.

I 2016 fik sygehuset den fornemme titel, der tildeles kræftsygehuse med et særligt højt kvalitets- og forskningsniveau. Og Vejle Sygehus har nu fået fornyet den status.
- Det er overordentligt glædeligt, at det endnu engang er lykkes at blive OECI-akkrediteret. Det er vi meget stolte af. Vi er det eneste kræftsygehus i Danmark, der har den status, og det viser, at vi tilbyder en behandling efter den højeste internationale standard. Vi er ikke i tvivl om, at det er det lange seje træk og en vedholdende insisteren på at sætte patienten først og søge excellencen i vores pleje og behandling, der bærer frugt, siger lægefaglig direktør på Sygehus Lillebælt, Thomas Larsen.

Et grundigt serviceeftersyn

I sin vurdering af kræftbehandlingen på Vejle Sygehus fremhæver OECI blandt andet, at sygehuset tilbyder en højtspecialiseret behandling, der er centreret omkring patienten, og at medarbejderne er åbne, venlige og motiverede.
- Jeg er bare så stolt af denne akkreditering og ikke mindst af de mange kræfter, som vores medarbejdere hver dag lægger i at give vores patienter den allerbedste behandling og pleje. Den holdindsats fra alle medarbejdere sikrer, at vi tilbyder excellence i patientforløbene samtidig med, at vi gennem forskning og udvikling arbejder på at gøre det endnu bedre, siger sygeplejefaglig direktør, Hanne Andersen.

Et særligt auditørteam fra OECI var i efteråret på besøg i to dage på Vejle Sygehus, hvor holdet blandt andet besøgte flere afdelinger og interviewede en lang række medarbejdere og patienter. Herefter skrev teamet en rapport med en række konklusioner med ros, men også med forslag til områder, hvor sygehuset kan blive endnu bedre.
- Vi har fået et grundigt, internationalt serviceeftersyn af rutinerede kolleger fra andre hospitaler, mange sten er vendt, og vi har fået bekræftet, at Patienternes Kræftsygehus fortsat lever op til både den kvalitet og robusthed, som kræves af et moderne, europæisk kræftsygehus. Det her viser også, at vi ikke er bange for at vise sygehuset frem for andre og få en vurdering af, hvor vi kan forbedre os. Det er en del af det forbedrings-DNA, som sygehuset arbejder efter, siger Thomas Larsen.

Pressekontakt

Søren Hygum Hansen

Kommunikationskonsulent

Kommunikation


61 62 24 54
APPFWU01V