Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Sygeplejerske hædret for at redde selvmordstruet
Årets Margueritte-pris er blevet uddelt, og i år er modtageren kontaktsygeplejerske Rikke Skov Pedersen fra Rygcenter Syddanmark.
Link Med ultralyd undgår patienten unødvendige stik
Et stort kursusprogram med fokus på ultralyd bliver nu rullet ud på dele af Kolding Sygehus. Det skal sikre, at patienten undgår flere stik med kanylen, når der skal tages en blodprøve - eller lægges et kateter i armen.
Link Nyt blodprøverum hjælper barnet, når stikket skal laves
På Kolding Sygehus har man taget et helt nyt, særligt børnevenligt lokale i brug. Her skal barnet have en god, tryg oplevelse, når det skal have lavet en blodprøve.
Link Christian er ny formand for patienterne i Vejle
Christian Møller Jensen er ny formand for patient- og pårørenderådet på Vejle Sygehus. Han har stor og bred erfaring fra mange forskellige bestyrelser og råd.
Link Helbredsbarometer hjælper patienten under samtalen
Særlige spørgeskemaer hjælper patienter under samtaler hos lægen. Patienterne har god nytte af skemaerne, viser et nyt studie fra Sygehus Lillebælt.
Link Sygeplejerske hædret for en helt særlig indsats
Sygeplejerske Eva Sørensen fra Kolding Sygehus blev tirsdag eftermiddag hædret med Christina Bjerg-Brinks Mindelegat. Hun får det for at have ydet en helt særlig indsats.
Link Køkkenet spilder mindre mad - og hjælper klimaet
Køkkenet på Sygehus Lillebælt har - på markant vis - mindsket mængden af mad, der bliver spildt. Et resultat, der er nået som et led i en større klimahandleplan på sygehuset.
Link - Vores lange, gode forhold har en stor betydning
Nogle patienter har årelange behandlingsforløb på sygehuset. Det giver dem et tættere forhold end sædvanligt til de læger og sygeplejersker, der behandler dem. Til stor gavn for patienten.
Link Bedre sammen til gavn for patienterne
Praktiserende læger og sygeplejersker kan komme i efteruddannelse på sygehuset og lære færdigheder, som de selv kan bruge i lægehuset.
Link Ny test viser, om kræftbehandlingen virker
En test i laboratoriet kan afsløre, om kræftbehandlingen vil skade mere, end den gavner. Vejle Sygehus er med i et nyt projekt om personlig medicin - med lovende resultater for patienterne.
Link Teresa kører ud og hjælper sårbare diabetikere
Som noget nyt kører en sygeplejerske fra Vejle Sygehus ud for at hjælpe og behandle sårbare diabetikere i deres eget hjem.
Link Børn med astma får hjælp til vejrtrækningen
Nogle børn med astma kan blive ramt af symptomer, der minder om et astmaanfald. Men det skyldes reelt en vejrtrækning, som ikke er optimal. En læge på Sygehus Lillebælt skal nu undersøge problemets omfang.
Link Nyt, stort samlingssted åbner på Kolding Sygehus
Kolding Sygehus kan snart åbne dørene til et stort auditorium med plads til 200 mennesker. Auditoriet skal være et samlingssted for sygehusets medarbejdere og være med til at højne den akademiske kvalitet.
Link Ultralyd gør det nemmere at tage blodprøver
På Kolding Sygehus er det blevet nemmere for bioanalytikerne at tage blodprøver, der ellers er svære at tage. Ultralyd sparer patienter og personale for en masse ventetid.
Link Vejle Sygehus går forrest med ny kræftbehandling
Vejle Sygehus afprøver som det første sted i verden et nyt lægemiddel, der kan få en afgørende effekt i behandlingen af knoglemarvskræft. Forventningerne er på forhånd store.
Link Hanne Andersen bliver ny sygeplejefaglig direktør
Hanne Andersen bliver ny sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt. Hanne Andersen er 54 år og kommer fra stillingen som oversygeplejerske på Akutafdelingen og Medicinske Sygdomme i Kolding.
Link Rikkes liv blev totalt forandret, da hun faldt på fodboldbanen
23-årige Rikke Hauge har i årevis været invalideret af stærke smerter i armen efter, at hun faldt i en fodboldkamp. Men en ny behandling på Vejle Sygehus lettede smerterne.
Link Patienter med sjælden sygdom bliver lettet for smerter
Vejle Sygehus tilbyder nu behandling til patienter med nervesygdommen CRPS. En sjælden sygdom, der fører voldsomme smerter med sig, og som er svær at behandle.
Link Akutpatienter kan hurtigere få den rette behandling
Patienten kan endnu hurtigere få stillet den rette diagnose og undgår ekstra blodprøvestik. Det er de foreløbige erfaringer af et stort projekt med kunstig intelligens, som Sygehus Lillebælt er midt i.
Link Følsom HPV-test forebygger flere tilfælde af kræft
Sygehus Lillebælt har i små fire år tilbudt kvinder screening for livmoderhalskræft ved hjælp af en såkaldt HPV-test. Det har ført til markant flere, tidlige fund af svære celleforandringer, der kan udvikle sig til kræft.
Link Signe skal hjælpe de mest udsatte patienter
Siden årsskiftet har Signe Koba været ansat som den allerførste socialsygeplejerske på Sygehus Lillebælt. Hun skal hjælpe udsatte borgere på sygehuset - og finde vigtige lavpraktiske løsninger.
Link En sidste støtte før livet slutter
Et nyetableret afsnit på Vejle Sygehus, der giver pleje og støtte til døende kræftpatienter, er kommet godt fra start med korte, gavnlige behandlingsforløb.
Link Børn kan sove sig fra brillerne
Ved at sove med en særlig natlinse på øjet kan svært nærsynede børn helt undgå at gå med briller - og samtidig minimere risikoen for at blive blinde senere i livet. Det viser et nyt studie fra Sygehus Lillebælt.
Link Forskning i fremdrift på sygehuset
Antallet af ph.d.-studerende er steget på Sygehus Lillebælt, hvor man hele tiden forsøger at forbedre forholdene for forskere – til gavn for patienterne.
Link Coronaen har udbredt brugen af ultralyd
Corona-pandemien har ført til, at et stort antal læger på Kolding Sygehus er blevet uddannet i at lave ultralyds-scanninger. Det hjælper patienter på flere dele af sygehuset.
Link Patienternes Kræftsygehus i Vejle er Danmarks bedste
For sjette år i træk er Vejle Sygehus ’Danmarks bedste kræftsygehus’.
Link Covid-bil fører hver dag til færre indlæggelser
Sygehus Lillebælt har i nu to måneder lavet lynhurtige tests for covid-19 hjemme hos syge borgere. Det har ført færre indlæggelser med sig – til gavn for borgere og sygehuset.
Link Ny professor har fokus på patienternes sidste tid
Sygehus Lillebælt har fået en ny professor, som skal arbejde med at forbedre patienternes sidste tid.
Link Færre hjertestop på sygehuset
Sygehus Lillebælt har i nu 10 år – med stor succes - brugt en særlig metode til at forebygge uventede hjertestop hos alvorligt syge patienter.
Link Et usædvanligt år på Patienternes Sygehus
Fra en scanning, der kan afsløre Alzheimers, til videosamtaler med forældre til for tidligt fødte børn. Det var bare nogle af de mange nye tiltag, som blev lanceret på Sygehus Lillebælt i året, der gik.
Link Farverige vingummier frister - og hjælper demente patienter
Kolding Sygehus har udviklet små, pangfarvede vingummipuder, der frister småt-spisende demente. Det er med til at forebygge, at de demente bliver dehydrerede.
Link Kræftpatienter får vigtige kostråd, mens de venter
Vejle Sygehus har fået en ’drop-in diætist’, der kan give patienterne gode og vigtige råd om den mad, de bør spise, mens de er i behandling.
Link Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt
Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt ved udgangen af maj måned.

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring